Rörigt värre

Ok, så ingenting hos mig fungerar riktigt som det ska just nu....jag tror jag har satt mig ner för att blogga säkert...tja fyra eller fem gånger de sista dagarna men så fort jag har satt mig så blir huvudet skrämmande tomt och jag kan inte riktigt reda ut vad som hände när... något som förmodligen hade hjälpt som bäst, vore väl att blogga lite varje dag istället för en gång i veckan... men sen gäller det ju att komma ihåg det också. Jag vill inte verka gnällig men hade jag kunnat (för en viss fröken Tjoddas) så hade jag förmodligen sovit bort ungefär 5-6 timmar av dagen också just nu. Det är ju ett halvtidsjobb att komma upp ur sängen nu på nätterna för att trösta Tjoddas eller ta sig till toaletten. Ni som har provat vet att det ÄR värt det när allt är över och så även oftast under dagarna etc men man blir liksom inte lättare och smidigare ju längre in i det här man kommer. Man blir lite irriterad över att ha blivit nedsatt så snabbt, otymplig och hur ont det faktiskt gör när man stänger dörrar över magen eller råka vända sig om för nära någonting så man välter ner en hel monter med tandkräm på apoteket.....(jupp, jag ger mig tusan på att någon kom ut och placerade skiten där när jag tittade åt andra hållet)

Lilla Tjoddas, som bara växer och växer så det knakar, är nu inne på sin tredje vecka med fiskolja och det går fortfarande lika lätt att lura i henne den genom att blanda den med mellisgröten. Jag vet inte om det var dags ändå eller om oljan har någon inverkan men vi, och andra med oss, har märkt skillnad i personlighet och faktiskt även i utveckling. Å andra sidan har det ju varit flaskhals ett bra tag nu så det kanske skulle lossnat just nu ändå.

Vi har hunnit med ett besök hos mormor och morfar för lite gratisunderhållning, mat och barnpassning. Största händelsen på länge var nog ändå svärisarnas 60 års kalas i helgen. Tjoddas försov sig så vi blev lite sena. Maken körde ner i förväg och Tjoddasmormor försökte förtvivlat peta liv i Tjoddas som bara sög fast vid nappen ännu hårdare och totalvägrade att vakna. Lagom till förrätten trillade vi in med en Tjoddas på armen som hade finaste partykläderna och håret på ända.
Hon höll ut en bra stund med tanke på all stimulans, människor som svepte förbi, musik, röster, främmande lokaler etc. Strax innan kaffet började hon dock lacka ur och jag packade ihop våra saker för att köra hem. Det var nog skönt att få komma hem och när jag körde tillbaka till festen igen verkade hon väldigt nöjd med att få stanna hemma med mormor och morfar.

Idag fick jag äntligen svar på en av universums största frågor: Hur många män krävs det för att installera en trappa i ett hus? Svaret? 4 snickare och 2 allvetare såklart. Nu är den på plats, här är spån, skruvar och damm precis överallt i hela huset men tusan vad fin den är. Jag blev lite orolig över det faktum att folk tog ett steg bakåt när jag började jungfrufärden.

Vi tog en runda om öppnis och Tjoddas provsmakade alla pennor i burken vi hade för att färglägga några fina blommor och fåglar. Hon fick även dansa med föreståndarinnan och viftade nöjt med händerna i takt till musiken genom alla hopp och svängar. Det visade sig även att hon är mer pappas tjej (det visste jag ju redan) när hon fick valet mellan en liten plyschnalle som ser ut som Nasse i Nalle Puh och en stor grön monstertruck. Hon ägnade inte ens nallen en blick innan hon lyckligt tog bilen och stoppade in så mycket av den som hon kunde i munnen.

Imorgon bär det av för kontroll av mig och Nisse-Lisa på MVC och även möte med habiliteringen. Vi ska träffa dem inte mindre än tre gånger denna vecka. Spännande va? Kika lite på tapeter är också...på tapeten...
Men nu kommer lite bilder och världens, hittills, skönaste film på Tjoddas där hon "pratar" hon säger minsann både "där" och "tack". lyssna riktigt noga ska ni få höra.


Speglar är grejer det.


Tjoddas iakttar öppnisfrökens dans med stort intresse.


Tjoddas fick en egen mössa i det coola tyget jag använt till Nisse-Lisas filt och mössa.


Min version på total handsfree.


Tjoddas som "pratar" med sin pappa, hon talar om var lampan är och när pappa berömmer henne så tackar hon väldigt artigt. Lyssna noga ska ni få se. TjoddaspratKommentarer
Postat av: Mamma J

Klart vi hör att hon säger " där", jättebra! Hejja Tjoddas:-)

2011-03-29 @ 06:53:48
Postat av: logoped-Anna

Jag blir alldeles genomglad av lilla damens pratande. Superkul.

2011-03-29 @ 11:40:10
Postat av: Eivor

Ha, ha! Klart man blir pappas flicka när han berömmer henne så fint! Härlig video! Men hur länge ryms Tjoddas mamma bakom ratten, undrar man stilla ;) Jag känner liksom igen mig...

2011-03-31 @ 09:21:42
URL: http://ellja.blogspot.com/
Postat av: Tjoddasmamma

Ja, hejja Tjoddas! logoped-Anna, jag kan inte heller sluta titta på filmen, om och om igen.

Eivor. Jag lär alltid få plats bakom ratten, men jag når nog inte fram till den eller pedalerna så länge till. (Eftersom jag får skjuta sätet längre och längre bak...)

2011-03-31 @ 23:05:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0