En sann optimist

Som den sanna tidsoptimisten jag är född till, steg jag i förrgår, glad i hågen, upp vid sju för att sätta deg till semlor. Vid halv nio och jag har precis insett att om jag inte A:köper färdiga semlor/släta bullar på ICA inom den närmaste halvtimmen eller B: serverar spritsad grädde med en klick mandelmassa i mitten på en tallrik och hävdar att det är den trendiga varianten för i år.... så kommer det inte bli så jädrans mycket semlor till halv tio kaffet..... Vilket "bakslag", skulle man ju kunna säga, om man försökte skoja till misären lite alltså, men jag skulle väl aldrig.....
Semlorna blev klara lagom till fikat efter lunch och för att vara mitt första försök är jag väldigt nöjd. Nästa år ska jag stiga upp den där halvtimmen tidigare....


Så, vad har hänt annars än att jag står och gör semlor då? Med Tjoddas har det inte hänt så jättemycket tack vare att vi har haft förkylning på besök, hon börjar repa sig nu igen.
Vi har börjat med Omega 3 tillskott i hennes kost. Jag snubblade in på en hemsida om en liten flicka med en väldigt sällsynt hormonrubbning och den här tjejens mamma gav henne Omega 3 för bl.a hjärnan och synen.
Hon hade märkt en enorm skillnad på bara 2 månader då den lilla tjejen från början inte hade tålamod att lägga ens tvåbitars knopp-pussel. Efter 2 månader på Omega 3 klarade hon nästan själv 12 bitars. Vi äter mer fisk än vad jag någonsin gjort tidigare men inte tre gånger i veckan och jag har länge funderat på någonting som kan hjälpa upp Tjoddas torra hud. Det var egentligen därför jag började kolla upp lite om Omega 3 överhuvudtaget. Vi hittade en sort som rekommenderades och som dessutom kunde hjälpa till vid koncentrationssvårigheter och sömnstörningar...det är jättenattljusolja i den också och det ska ju vara finemang mot hudproblem och eksem. Så nu går man och rapar fiskolja med en bismak av tillsatt citron.... ska bli kul att se hur min hud reagerar.
Tjoddas gapar och sväljer utan problem. Hon bubblar gärna lite med allt flytande hon får på sked, mest för att det är skoj. "koka kaffe" i glas är också väldigt roligt nu, precis som att blåsa i sugröret istället för att suga. Bubblor är lajbans... speciellt sådana som finns i badbaljan, ni vet, sådana man kan äta och göra skägg av. (Har köpt badskum, ville se reaktionen...jag blev INTE besviken)

Efter att det har varit förföriskt lockande vårväder i exakt två dagar byttes det raskt ut mot gammalt hederligt, svenskt isregn istället. Jag antog utmaningen med en viss nervositet när jag skulle, på egen hand, köra med släp och hämta hem några dörrar till vårt hus. Tjoddas fick stanna med pappa på kontoret och jag slirade iväg på de moddiga skogsvägarna. Väl framme talade den snälla mannen i receptionen för mig att om jag bara körde ner på gården till pallställen med ??????????? så skulle jag kunna banka på en port där. Ursäkta... pallställ med vad? Han flinade lite åt att jag inte kunde vad hans olika träföremål som låg spridda överallt hette och frågade om det skulle hjälpa ifall han följde med ut och pekade istället. Ja tack, tyckte jag och blev egentligen inte så mycket klokare men körde lydigt neråt och bankade på en lämplig port. Till min lycka visste sågkillen precis vem jag var och vad jag skulle ha med mig.
På vägen hem hamnade ekipaget på bredställ två gånger (tänk er vilken syn, en trist kombi med släp i bredsladd, lite actionhjältevarning på det tycker jag) jag tackar alla bekanta av manligt kön som med sitt intresse för bilar har fått mig att öva mycket körning i vinterväglag på diverse parkeringar, ofta mha handbromsen.... Dock aldrig med släp..... sista backen hem kändes ovanligt brant och lång men efter att ha legat och gnisslat i exakt 8km/h så kom jag tillslut upp.


Nu kör vi en fotokavalkad tycker jag, det var längesedan sist.


Ibland orkar bara katten inte bry sig om närgångna småbarn.


Ber om ursäkt för kvalitén men uppsynen var så skön.


Mammas kelgris.


Påkommen.....


Nämen....


OJ....denbaralandadedärliksomjagvetintevadsomhände.........eh....om jag ler
kommer jag säkert undan med det.


Det alternativa, innovativa sättet att använda sig av tagliatelle.


Åh va min mamma är skönt rolig ibland.....


Vårens första vettiga promenad.


Det tar lite längre tid men man kan fortfarande somna i vagnen.


Fast får man låna mammas glassiga brillor är det ju bäst att hålla sig vaken....


Till Tjoddas försvar så hade jag faktiskt lämnat haklappen på...då är det inte
så jäkla lätt att fatta skillnaden på vad som ska kladdas med och vad som ska in
i munnen.. Fingerfärg tycker vi om, i dubbel mening.


Ja, sen har vi nystartad orkester också....ljudet laggar en hel del men ni förstår säkert andemeningen ändå.
lilltrummis

Vi har ny ringsignal på telefonen....inte för att vi tycker den är bättre än någon annan men Tjoddas älskar den. Förlåt att filmen skakar men jag skrattar så tårarna rinner varenda gång jag ser hennes reaktion.
Ringsignal

Kommentarer
Postat av: Sirpa Hotti

Hej.. ja eller mera Godmorgon.. klockan är ju bara 5:44.Så underbar go hon verkar eran lilla Tjoddas!!

Blir så glad att se bilderna.. Tjoddas liksom smittar! Läser dig emellanåt men är lite trög med att kommentera men nu så =)Jag gick upp 5:30 och när jag yrvaken gick för att sätta på kaffe så hörde jag Hanna i sitt rum..

Gick dit och såg att hon hade satt på BOLT på DVD:n och den hade gått 1 1/2 timma.. Mao så hade hon varit uppe sen 4 =) Det kommer att bli en lång dag för tösen min!! =)Ha en underbar dag!!Kram!!

2011-03-14 @ 05:54:21
URL: http://puffeltufflan.wordpress.com
Postat av: Tjoddasmamma

Det hade väl iallafall varit något positivt att bli smittad av, världen behöver mer Tjoddasbaciller!!! Spännande när barnen stiger upp mkt tidigare än vanligt, man slipper ju ofta sina vanliga rutiner då eftersom inget blir som (eller vid den tiden) man tänkt sig.

Hoppas kaffet hjälpte!

2011-03-14 @ 22:13:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0