Givmild

Vi har ett väldigt givmilt barn som gärna delar med sig av det mesta.

Pålägg tillexempel, alla som kommer i närheten får sin beskärda del pålägg tilldelat, gärna grundligt insmorda i kläderna. Sen tittar hon nöjt på en och ler stort när man lite tveksamt tackar henne för behandlingen. Jag tror inte jag har ett enda par byxor som INTE har någon form av pålägg på det högra knäet. Det kan vara därför vår hund så gärna sitter på den sidan om mig när hon vill bli klappad. Att få bli kelad med samtidigt som det luktar smältost kan ju liksom inte bli en misslyckad kombo i en hunds värld.

Sina bestämda åsikter och sin vilja delar hon också gärna med sig av. Går vagnen för långsamt eller om man inte delar med sig av sitt vatten vid matbordet får man höra det. Frågar man "vill du ha dricka"? Får man oftast en väldigt exalterad, sittande regndans till svar i kombination med olika ljud som kan låta som "dricka"...ofta kommer det också ett upphetsat och kort befallande "BE" som vi tolkar som: "ja tack, kära älskade föräldrar, jag skulle hemskt gärna vilja bli förärad att inmundiga Eder vederkvickande dryck, så ytterst omtänksamt och generöst av Eder."......eller kanske inte....

Idag var tårkanalerna lite täppta igen såg vi, det är bara att börja om med Supranette's och vara ihärdig. Tjoddas verkar iallafall inte riktigt så medtagen som hon har varit men jag vill nog påstå att hon inte är sig själv riktigt än. Dock har jag inte lyckats klura ut vem annars hon skulle kunna vara...än sig själv alltså.... så detta kanske bara är en tillfällig Tjoddas...en Beta version kanske? (för er som inte är totalt skadade nördar kommer här en förklaring från Wikipedia: "en tidig, ofullständig version av en programvara, se betaversion, betatestare") Om det är så, så skulle jag vilja påpeka några uppenbara buggar i den här versionen..... vi vill ha vår "vanliga" Tjoddas tillbaka om det går bra tack. Gärna utan tilltäppta tårkanaler och rinnande näsa. Det är bara en tidsfråga innan hostan startar också, för det gör den. Då är det skönt att man har allt hemma i beredskap för att kunna mota den där knepige Olle i grind, han som alltid verkar dyka upp överallt. Stackars Olle, han blir ju ändå aldrig insläppt någonstans eftersom alla motar honom vid grinden...kan han inte bara ge upp och gå hem snart? Mitt självförtroende hade varit kört i botten för längesedan om jag varit Olle....(jag är lite trött idag, ber om ursäkt för mitt totala osammanhängande svammel)

Vi var och hämtade sista fotot idag också, ett jättefint (och mycket större än vad vi kom ihåg) collage. Vi blev tillfrågade också om bilderna fick användas på hemsidan som kommer snart och även på prompten i skyltfönstret där det snurrar bilder. Med svällande, stolt mammahjärta tyckte jag att det var SJÄLVKLART att han får skylta med Tjoddas. Hade jag kunnat hade jag ju gjort en avbild som syntes från rymden liksom... men man får ju börja i mindre skala och jobba sig uppåt.

Jag har bråkat lite mer med Örny i dagarna (min symaskin) vi vill inte riktigt samma sak än men eftersom jag är kvinna och min symaskin har uppvisat många manliga drag, så är jag ganska säker på att jag snart har brutit ner honom och får min vilja igenom. så än håller jag hoppets låga uppe.
Min taktik är att jag låter honom vila någon dag nu, i totalt mörker i källaren, så kanske han tror att han har vunnit.
Under tiden tänker jag sätta ihop en jättelista på alla projekt jag "bara måste göra". Sen kommer listan placeras väldigt demonstrativt på anslagstavlan mitt framför näsan på honom.....sen bör jag ha knäckt honom.
Fungerar inte det så ska jag hota med att plocka ur motståndskomponenterna ur pedalen, en efter en....därefter ger jag mig på spolarkapseln eller möjligen trådhållaren......

Nähä, nu börjar jag verkligen....veeeeerkligen flippa ur här känner jag. Nu är det bäst att allra ödmjukast tacka för mig och göra en kopp te som får följa med till läshörnan en stund innan det är dags för sängen.
Kommentarer
Postat av: MrJava

Det är nog bäst att du skriver en hel bok med översättningar av babyspråket, finns kanske föräldrar som inte insett hur vältaliga och artiga deras barn egentligen är...

2011-03-02 @ 23:42:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0