Hab x3

Min dag började med ett återbesök hos MVC för att ta om blodprov....lillastora jag tänkte ju inte på att man inte får äta precis innan de här testen görs, när man kollar blodsockret. Så dumma jag klämde såklart i mig två smörgåsar med sött pålägg ungefär 15-20 minuter innan testet gjordes. Idag var det betydligt bättre iallafall och jag slipper göra ett äckligt glukosbelastningstest till som jag annars hade åkt på. Det var ju himla osmart gjort. Iallafall, slutet gott allting gott. (och nej, jag har inte sött pålägg varenda dag, egentligen bara på helgen men jag bytte dag, för att jag kan.) Jag fick med min journal hem och nu ligger den nertryckt i min halvpackade väska (Jo mamma, jag KAN vika rakt men jag orkade inte).
Det är nu ungefär 4 veckor kvar till beräknat datum och för min del gör det ingenting alls om det blir lite tidigare än beräknat. Det behöver ju inte hända innan torsdag såklart för då är vi bortbjudna och jag tror vi blev lovade hemgjord glass. Jag har blivit så sjukt mycket mer gottegris nu på sista tiden än vad jag brukar vara. Inte bra, inte bra alls. Det jobbiga är ju främst att "vänja sig av" med det söta sen. Vi pratade lite om kosthållning också idag på MVC och jag talade om för henne att det svåra är egentligen inte att hålla sig till bra mat för min del, vad jag faller på är att, jag tycker det är så jobbigt när man säger "nej tack" till kaka eller godis och sen måste svara på massor av frågor varför man inte vill ha. Att man inte riktigt vet vad som händer med ens psyke och personlighet om man lyckas gå ner i vikt och att det oftast känns som om omgivningen ändå tror att man ska misslyckas. Jag får helt enkelt skärpa till mig och försöka stå på mig.
Vi håller alla kameror och telefoner fulladdade hela tiden nu för säkerhets skull. Min hallon-kur har äntligen kunnat starta nu eftersom jag gått över vecka 35. Tur det är så gott med hallonbladste och vilka supergoda smoothies man kan göra på frusna hallon!!! Släng i lite banan och någon kiwi, häll på en skvätt juice och några skedar kesella så är det värsta lyxdrickan!!!
Men nog om mig. Nu blir det om Tjoddas istället. (Som förövrigt också tycker att hemgjorda smoothies på banan, kiwi och hallon är smaskens, då slopar man allt flytande för att få till lite mer krämig konsistens.)


Idag träffade vi habiliteringen för tredje gången denna veckan. Eller, jag träffade dem för andra gången men Tjoddas och Tjoddaspappan träffade dem för tredje gången. Lilla fröken kan seriöst charma precis vem som helst om hon bara är på det humöret. Idag var nog första gången i hela hennes lilla liv som hon inte härmade en saltstod med munnen öppen på hab besöket.
Efter några minuters blyghet så flirtade hon vilt med alla och lekte med saker som låg inom räckhåll.
Logopeden blev grundligt beundrad när hon tecknade olika saker åt Tjoddas och det kom tillochmed ett litet smajl mot sjukgymnasten som lekte "tittut" med henne.
Den största överraskningen var nog ändå att hon lät den främmande läkaren sitta så nära och ta på henne under undersökningen. (ok, så det där lät fel... men hon lyssnade på hjärtat och kollade höfter bland annat...det innebär ju onekligen lite närkontakt)
Såfort undersökningen var över började Tjoddas blurra och pladdra, hon slutade inte förrän vi gick därifrån. Två stolta föräldrar med världens mest underbara unge gick glada i hågen ifrån besöket med ord som "söt" och "exemplarisk" i handbagaget.
Fyfasen vad sånt gör gott, vi mös och solade oss i vårt barns glans hela eftermiddagen, för att minifira så besökte vi ett café och firade loss på varsin kaffe med tillbehör.

Lillstumpan somnade efter viss tvekan ikväll och när hon tillslut gjorde så, då blev det i min famn. Sådana stunder lever man för. Den totala tilliten de små liven visar genom att kunna slappna av på det sättet när man håller i dem.

Imorgon väntar säkert nya äventyr!

Lite bilder och filmklipp.


Mamma fick en latte och allt jag fick var en plastsked att gnaga på.


Men med en sked i högsta hugg når jag längre än någon kan tänka sig....pet på dig mamma!


Och så skrattar jag lite sött, för då kommer jag undan med allt.


Pappa, vill du byta? Min majskrok mot din megastora kanelbulle? kom igen...Schyssta....


Och en liten film som visar vad lilla fröken minsann har lärt sig över natten. "pallklängaren" tyvärr laggar ljudet, vet inte varför det gör såhär ibland. Har tre videoklipp men detta är det längsta och naturligtvis också det enda som ljudet laggar på. Nåja....Kommentarer
Postat av: Emmahttp://www.youtube.com/watch?v=CzzfG1Ku5LU&feature=player_embedded#at=56

2011-04-03 @ 21:00:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0