Woho

Idag är det inte en vanlig dag minsann, idag är det "World Down Syndrome Day". Någon fyndig människa har kommit på att den 21/3 är en alldeles utmärkt dag (av förklarliga skäl) att utnämna till den dagen då vi firar att en del av oss är lite mer unika än andra.
För er som nu sitter och kliar er i huvudet samtidigt som ni febrilt försöker komma på vad tusan det är som skulle  vara fyndigt med att just den 21:e mars blev "internationella Down Syndrom Dagen", varför inte den 6:e oktober istället? Jo, det är ju såklart för att alla med Down syndrom har 3st exemplar av kromosom 21 istället för bara ynkliga 2st som vi vanliga dödliga har. ¿¿Comprende?
Vi hade förmodligen tänkt fira den lite mer än vad vi gjorde.....om vi kommit tidigare än ikväll, att det faktiskt var idag...som var idag.... bättre lycka nästa år. Jag får försöka bli lite mer ansvarsfull och lägga in det på "återkommande" i min kalender kanske.

Annars har lilla fröken minsann fått sin första bankbok idag. Väldigt vuxet. (Ingen spargris/elefant dock, jag blev mäkta besviken!!!) Jag och maken fick varsin ny bankdosa och ungefär 200 sidor papper med hem. Jag tror Tjoddas gick vinnande ur det där mötet faktiskt. Hon körde full breakdance på banktjänstekvinnans skrivbord och smakade urskiljningslöst på alla föremål hon kunde lägga rabarberna på. Mest fascinerad var hon av ett stående reklamfoto på några personalen som rekommenderade en till att fråga om hjälp. Det var ett A4 papper som satt fast i en hårdplast ram med fot, en sådan där som man lätt tar ut pappret och stoppar in ett nytt bara. Diskret torkade jag av allt slem och snor jag kunde innan vi reste på oss. Tjoddas åt även en majskrok eller två under tiden vi var där, sen nös hon....på mig....
Det var en halvtimme kvar av öppnis, så vi körde dit för att se om det fanns något fika kvar, ja...och för att träffa de andra barnen...såklart. (Men mest för att fika...fast med de andra barnen..såklart..)
Det är så roligt att se hur hon reagerar när det helt plötsligt blir massor med stim och stoj. Hon tittar sig så storögt och förvånat omkring med munnen lite på glänt. Försöker förtvivlat få med så många intryck på en gång som det bara går och varenda gång det rusar förbi en unge så tittar hon efter den med ögonbrynen upphissade till hårfästet i en "jösses, vad håller de på med?" grimas. Hon somnade i bilen på ungefär den tiden det tog för maken att stänga hennes dörr och hoppa in i förarsätet.
Jag ska försöka få lite sömn jag också, Tjoddas börjar visst bli lite snorig igen och det har resulterat i att vi (läses: jag) har varit uppe hela natten för att Tjoddas gråtit och vridit sig i sömnen sen vi gick och la oss innan 23 igår.
Inte konstigt jag tittar lite vindögt nu. Det mina vänner tänker jag låta bli den perfekta ursäkten till varför det inte kommer finnas ett enda foto här idag. Det är jäkligt svårt att hitta kameran när man är så trött att man ser allt många gånger. Tänk om jag tar fel och försöker ta illusionen av kameran istället? Sug på den!

Oh, Doris börjar nog må bättre förresten. Jag har två husmorsråd till alla med djur (som vistas i bostadshuset)
1. Ha klinkers ÖVERALLT där djuret vistas. Vem vet om nåt händer men när det väl gör det kommer du vara tacksam!
2. Förvara vid ALLA tillfällen minst ett extra par gummihandskar med extra högt skaft på, hemma.

Det blir mycket av allt när hunden väger 50kg. En läxa vi har fått lära oss nu mer än en gång.

Natti!
Kommentarer
Postat av: Eivor

Just så Tjoddas! Nu är det bara att sjåppa loss! Du har väl lärt dig peka och säga 'den!!' (10+ för att du breakdansade på bankdisken. De har det så stelt o tråkigt där jämt...)

2011-03-23 @ 08:05:04
URL: http://ellja.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0