Dålig start

Det blev en lite kantig start på dagen idag. Jag vaknade och kände på en gång att det luktade väldigt konstigt i vårt sovrum. Jag reagerade väl inte så värst mycket på det utan kravlade sömndrucket ur sängen för att göra lite morgontoalett innan minitrollet Loffe vaknade och krävde en andra frukost. Såfort jag kom ner för trappan såg jag var problemet låg.
Under natten måste någon närboende bonde, även innehavare till kor i storlek Belgian Blue, varit inne i vårt kök och låtit en av kossorna använda vårt golv som toalett. Det är den enda förklaringen jag har till den massiva dinosauriehög med dallrande avföring som prydde kaklet.
Doris sneglade förläget på mig och fortsatte fundera ut hur hon skulle kunna ställa till med mer skit under dagen.

Vi har höns, våra hönor har precis kommit på hur man tar sig ut ur sin inhägnad och kommer åt att picka lite gräs och annat gott runt omkring.

Vi har en hund, en hund som enligt SKK's rasregler säger att Landseer inte har några jaktinstinkter what so ever.

Jag har försökt förklara på hemmaplan att det inte spelar någon roll vad SKK tror.
Hundar fungerar liksom lite sådär "oh, coolt, vad är det? Kan jag äta det? Oh, kolla...nu springer det också....då måste jag fånga det" Inte nödvändigtvis med ont uppsåt som kissekatter oftast har, utan kanske mest, ja av nyfikenhet.
Vi har också satt vissa gränser runt huset för vår hund som hon inte får gå över. Till 85% gör hon faktiskt inte det heller och jag tror att NÄR hon gör det så är det mest för att det hänt något spännande man måste kolla in på andra sidan gränsen, eller så har hon, av ren dumhet, gått vilse och letar efter sitt tappade förstånd.... annars finns det liksom ingen ursäkt till det hela.

Rätt som det är hör jag hur maken börjar "bröta" omkring på bottenvåningen med en väldans fart och sen ut genom dörren....såklart har lilla Doris fått hjärnsläpp och funderat på om förståndet kanske gömt sig uppe vid hönshuset, jag gissar att tankegången var ungefär såhär:
Doris: "Kanske man skulle till att fråga någon av de trevliga fjäderbollarna som "boppar" omkring där uppe i gräset? kanske DE har sett ett förstånd ligga och skräpa någonstans.....
Oh, de springer och hoppas så roligt nu när jag kom fram till dem...VÄÄÄNTAAAAA......jag vill OCKSÅ leka!!!!"

Ungefär här, kom maken på Doris lilla "utflykt" och fick tag på henne innan någonting allvarligt hände. De två stackars vettförskrämda damerna låg och tryckte hela förmiddagen i en närbelägen buske och kom inte fram förrän några timmar senare. Inte så konstigt kan jag tycka om man tänker på situationen ur hönornas vinkel.
Dumma, dumma dig Doris!

Igår tog vi en ordentlig premiärtur med tvillingvagnen, vi har testat den på Tjoddas men nu fick vi äntligen prova den med båda sitsarna ockuperade. Det gick faktiskt riktigt bra. Kändes för övrigt väldigt skönt att få komma ut lite och lufta sig. Man lever ju lite som i ett vakuum just nu där bara amning och blöjbyten existerar. Snart blir det väl lite mer rutin hoppas jag.

Vi kan lägga till två nya saker på listan med Tjoddassaker som har hänt de sista dagarna.
Begreppet "sked" har nu så smått börjat trilla ner, inte själva ordet men hur man (på sätt och vis) kan använda denna, mycket praktiska, tingest.
Att plocka saker ur en skål/tallrik själv och äta, utan att hiva ner hela faderullan på golvet, verkar också fungera bättre nu. Tjoddas favorit "snax" att äta (ej inräknat majskrokar) är skalad gurka som man skär i mindre bitar.

Loffe tittar mest lite vindögt och undrande på oss fortfarande men han är väldigt duktig på att äta, skrika, bajsa och sova. Så vi är nöjda med honom också.Premiär!


En som gillar att åka vagn.


En liten vårig bild på två av mina favoriter.Hönor på framfart....


Vår nyaste uppfinning. Mjukliften som även fungerar som vagga. Perfekt!


Såhär gott sover man i den nya "gungan".


"Kan själv" åldern kanske är närmre än vi tror?


Gurka är gott, lite svårt att välja med så många bitar bara...


Och snabbt in med bitarna i munnen innan någon ångrar sig och tar dem från mig.


Och tillsist, ett litet filmklipp där vi visar hur man behärskar en sked. "Gottigott"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0