Fina fröken

Lilla fröken Tjoddas har idag verkligen visat att hon är just, en liten fröken. Vi har tjatat oss blåa om "den där jädra lampan" och Tjoddas har förmodligen skavsår i öronen efter alla våra uppmaningar om att hon ska visa var den är. Det finns ju liksom minst en i varje rum. Tillslut har hon gett upp, när man nu frågar, "var är lampan" så säger hon lite omotiverat "dä" och pekar vagt upp mot taket utan att egentligen sikta in sig på om det verkligen hänger en lampa där eller inte.
Idag, bara för att jag inte hade något bättre för mig, så frågade jag, för första gången (jag är så stolt så jag nästan dör) "Var har du dina skor lilla fröken?" Utan att tveka böjer sig ungen framåt, petar på sina skor och säger "dä".
En tillfällighet tänkte jag, samtidigt som mitt hjärta säkert glömt slå de senaste tre slagen.... så jag testar efter en stund igen när vi sitter och leker. Först frågar jag "var är lampan?" jag får ett litet finger i vädret (ett snällt finger ska jag tillägga) och belönas med ett "dä" samtidigt. "Jaha, och var har du dina skor då?" Frågar jag sen med darrande stämma.
Ungen böjer sig stolt framåt och petar på skorna med pekfingret samtidigt som hon tvärsäkert säger "dä".
Kontentan av det hela är att barn tydligen lär sig det som de själva tycker är mest relevanta och uppenbarligen tycker lilla fröken att ordet "sko" är mycket mer livsviktigt för henne än "lampa".
Yeahy Tjoddas!

Jag vill också passa på att tacka mina föräldrar för telefonsupporten idag när jag skulle göra rullader för första gången i mitt liv. Pricken över i:et var ändå att jag mejlade över en bild på hur jag skar köttet för att kunna få godkänt av min fantastiska pappa. Det är kärlek! (Och maten blev godkänd från maken och även av Tjoddas som tyckte vi var sjukt långsamma med att lassa in mer mat och därför hängde som en igel på ens arm om man fick för sig att försöka ta en tugga själv emellanåt.)


Lilla fröken i sina fina skor har fått låna mammas minsta handväska som matchade tröjan
oroväckande bra....Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0