Lite humör

Lilla damen har visat tendenser till att minsann veta precis vad hon vill och tydligt delge oss sitt ogillande när vi inte lyder. Ännu sålänge tycker vi det är lite gulligt och charmigt....men ge oss någon vecka....
Idag kom hon på ytterligare en sak vid matbordet, det känns som det är lite ketchupeffekt när kidsen lär sig saker? Idag skulle hon ha min långskaftade sked, visst, varsågod. Varför? Jo, för när hon hade den så nådde hon det jag åt och kunde glatt peta i min mat för att sedan stoppa skeden i egen mun.
Duktig kicka.
För att glädja vår sjukgymnast kan jag även meddela att hon stod i krypställning i exakt 30 sekunder, sen skrattade hon så mycket att hon föll på näsan. Ingen skada skedd, hon hade mjukt underlag. När maken skulle försöka hjälpa henne upp igen, ställde hon sig i yogaställningen "hunden" dvs. på händer och fötter med rumpan som högsta punkt. Tydligen är ordet "atjo" det absolut roligaste hon någonsin hört i hela sitt liv och hon skrattar lydigt när man säger det. Favoriten är att få sitta vid besticklådan och göra "rent hus" med alla roliga skedar (gafflar och knivar flyttas diskret undan innan Tjoddas får komma i närheten) Det ser så härligt ut när hon slänger sig efter lådan och gräver en stund. Sen lyfter hon upp handen för att se vad hon fångat och man ser verkligen hur hon tänker: "Oh, en grön sked....läcker" kasta-på-golvet-och-gräver-igen "Oh, en blå sked....naaaajs"..... och sen fortsätter hon så tills lådan är tom. Det verkar även som om hon känner sig säkrare på att stå när hon håller i saker, snart kanske det är full rulle här hemma och samtliga utgångar får spärras med grindar.

Igår utmanade min man mig så vi körde till IKEA. Jag är en liten fegis och vågar knappt gå utanför dörren nu när vi har två barn och jag känner mig lite främmande och vilse i situationen.
Jag är en väldigt dubbelsidig natur av mig när det gäller bland annat sånt här. Oftast har jag inga som helst problem med främmande situationer, jag är inte rädd för att interagera med människor jag inte känner och jag skulle nog inte vilja kalla mig själv speciellt hämmad (frispråkig, kallar min kära svärmor mig, det är ett snällt ord för hur jag är).
Men när det handlar om situationer jag känner kan gå över styr, som inte handlar om att bara jag ska ta mig ur saker, utan det finns andra parter med att ta hänsyn till, då kan jag bli lite velig och mesig.
Oftast behöver jag bara en spark i rumpan och sen när jag väl satt nyckeln i ytterdörren, så börjar jag redan känna mig säkrare. (Lite samma känsla som att fundera på att gå till gymmet, och att verkligen genomföra det.)

Det är lite som om jag glömt bort de där bevingade orden som fick mig genom tonåren och de tidiga 20. "Det ordnar sig alltid" hette det då.
Nu helt plötsligt, när man passerat 25, tycker man att den nyaste attraktionen på Liseberg verkar helt vansinnigt idiotisk och hur kan folk vara så dumma så de går ut på krogen, lämna jackan hemma för att slippa betala 20:- i garderobsavgift och sen bli förvånade över att de blir sjuka när de stått utomhus hela kvällen?
Nu har man liksom börjat tänka efter vad konsekvenserna kan bli....jag börjar bli gammal....

Vi kom iväg och Tjoddas, som fått en ny sittplats, fullkomligt älskar att sitta i "högsäte" där hon kan se oss båda två och samtidigt kika ut genom alla fönster. Maken varnade mig för att man inte ser spegeln på hennes sida längre och att man lätt blir distraherad av att hon sitter där. Loffe....brydde sig mindre om vem som satt var och sov hela vägen...och inne i varuhuset...och i restaurangen. Typiskt karlar när de ska med och shoppa. Såklart vaknade han lagom tills det var dags att betala....vi gjorde en skyndsam reträtt till bilen tillsammans medan maken och Tjoddas packade varor.
Tjoddas däremot tyckte att det var jättekul att få återbesöka IKEA där de typ...har världens godaste köttbullar! Hon stormtrivs verkligen med att få komma ut lite och satt i vagnen med en klädroller helt nöjd. En liten kille började flirta med henne och viftade glatt med en färgglad diskborste han hittat på köksavdelningen. Tjoddas såg lite imponerad ut, la huvudet på sned och log inbjudande mot honom. Jo,jo....det blir nog att passa på när hon blir äldre verkar det som. Men det VAR en väldigt fin diskborste iofs.
När vi väl var instuvade i bilen igen började färden hemåt och det kändes skönt att ett steg på min fegislista var avklarad.
Idag klarade jag av punkt nr 2. Att kunna lämna hemmet ensam, alltså...låt mig översätta: Lämna barnen i någon annans vård och åka därifrån. Jag litar på min man, men det känns så himla märkligt att åka ifrån allt.
När jag kom hem igen, upptäckte jag att jag förmodligen varit lite väl stressad över att vilja hem igen....jag hade tvångshandlat lite fler paket med tvättlappar än vad som stod på min lista.... men, jag klarade även detta.

Steg nr3. kommer vara att antingen gå ut och gå med barnen själv i vagn, eller att försöka ta hand om båda två helt själv. (Jag ska tillägga att jag inte ville åka hemifrån idag förrän Tjoddas sov) Jag får återkomma med vilken av punkterna som kommer bli nr 3. Allt är ju en vanesak såklart, ja, och så handlar det ju om att lita på sina egna förmågor. Så just nu känns det rätt kört, precis som när man bytt jobb ungefär. Men ge mig någon vecka till så.Älskade make, ser du trumpen ut för att du valde kyckling istället för köttbullar?


Köttbullar är smarrigt! Såklart hängde Birger med också. Ja, och så hittade vi
lite cooooola sugrör vid kassan att latja med. (så inte all mat nödvändigtvis måste
plockas ut och tittas på igen innan det ska tillbaka in.)


Väck mig vid kassan, jag vill ha en mjukglass.


Och Tjoddasmammans nya utsikt från sin plats i bilen. Full koll på hela familjen.


Kommentarer
Postat av: Eivor

Men, här har det hänt underverk sen jag kikade in sist!!! GRATTIS!!! Åh, va kul! Fyrapersonersfamilj - hur låter det? Njut av babydoft och storstora flickan allt vad ni kan! Nu skulle jag kunna komma cyklande med blommor och present. Sätt på kaffet!

2011-05-13 @ 10:09:31
URL: http://ellja.blogspot.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0