Pekorgie

Fy bubblan, nu är den här, tiden då det är dags för oss vuxna att skärpa till oss.
Barn gör ju som du gör, inte som du säger heter det ju. Dags för oss att slopa alla fula ord som slinker ut, planera maten lite bättre, utesluta onödigt snask (sålänge barnen ser) och skärpa till livsstilen lite i största allmänhet.
Jag tycker det är lite fult av kidsen att hemlighålla exakt hur mycket de fattar genom att spela dumma och titta sött på en samtidigt som de ler lite oskyldigt. Hur ska vi då kunna korrigera våra egna misstag innan nästa generation tar över dem? Idag upptäckte vi till vår lycka (och lite till vår fasa också eftersom vi som sagt var får passa oss lite) att det minsann finns fler små ord som lilla fröken förstår.
Napp, tillexempel. Frågar man var den är så drar hon förtjust i nappsnöret och så kommer det nya favoritordet "dä" Hennes kära fader sa planlöst till henne "kan du vinka?" varvid hon helt sonika gjorde det. Det brukar ju i regel stå någon annan vuxen som agerar byfåne och flaxar glatt med hela kroppen när man skiljs åt, så vi trodde inte hon riktigt kopplade ihop ordet "vinka" med handlingen utan mer...tja, härmades bara. Sicken chock. Vi har fått tre nya ord på två dagar. Nu ska bara tecknen komma igång också. Men det där lilla pekfingret är mäkta flitigt och bäst av allt, det följer ju med vart man än går.

Lille Loffe däremot, han bryr sig fortfarande inte så mycket om pekfingrar, sålänge man inte får sutta på dem såklart, då kan de vara lite trevliga. Han har fortfarande mest ont i magen och spenderar största delen av dagen med att äta, sova och bajsa. Precis som små barn ska göra.
Vi hade nog däremot gärna sett honom vara lite gladare för det är lite trist att inte kunna hjälpa honom när han verkar få så ont i magen. Hoppas det går över snart.
Jag råkade få tag på en bok om barn där det stod att man skulle passa på att jollra, leka och göra blöjbytet till en mysig stund att lära känna sitt barn..... efter att ha brutit ut i ett hysteriskt skrattanfall, kom jag fram till att:
Ja, uppenbarligen har de inte haft ett barn som kan framkalla blodvallningar, svettningar och stroke samtidigt hos den stackars vuxna människa som försöker utföra blöjbytet. De kan ju försöka komma hit och umgås lite under ett blöjbyte så får de se hur "mysigt" det är.... men som sagt var, det går ju över.Ja tack, jag tar gärna valfri av dessa båda monstertrucks'en...(vill ha, vill ha)


Åh, dä!


Åh, dä!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0