Utflykt

Vi samlade ihop oss för en gemensam frukost på mors dag, hela makens familj runt vårt köksbord. Det vankades äggröra, bacon, massor med god frukt och annat smått och gott som sätter guldkant på tillvaron när det gäller storslagna frukostar. Målet var att ta sig till Borås djurpark för en dagsutflykt och vi hade alla hållit tummarna i flera dagar för att vädret skulle vara på vår sida.

Vi hade lite mulet, lite sol, lite vind och lite regn om vartannat men till största delen var det iallafall uppehåll och vi fick en trevlig dag tillsammans i parken. Tjoddas tyckte människorna som tittade på djuren var mycket roligare än just, djuren. De enda hon brydde sig lite mer om att kika på var några Zebra mungos. Jag gissar att hennes intresse berodde på att mungos'arna var de mest "kisse"liknande djuren där.
Annars fanns där flamingos, elefanter, björnar med små bebisbjörnar, kaniner, sälar och massor av andra spännande djur. Vi hade tillochmed sådan tur att när maken, kidsen och jag drog oss undan för att kunna amma lite, så hamnade vi på första parkett framför vargarnas inhägnad och vi fick faktiskt se två stycken. De är stora men av någon anledning får jag alltid för mig att de ska vara större och blir lite besviken. Likadant är det med Lo, jag får alltid för mig att de är enorma bestar men så väger de ungefär max 20kg. Min hund väger 50kg och jag tycker inte hon är speciellt stor längre....

Idag testade vi ordet "strumpa" eftersom Tjoddas vid tillfället dragit av sig sin, så tittade hon lite frågande på sin nakna fot och sen på mig igen. Men "lampa" har hon verkligen fått koll på.

Hur är det med rymningsbenägenhet egentligen? Sånt här har jag börjat fundera lite mer på nu sedan Tjoddas verkar visa tendenser till att intressera sig mer för att stå upp och kanske försöka ta sig runt lite. Är det många eller få som är rymningsbenägna? Måste man klä in hela trädgården med stängsel? Går det över och isåfall när? Där vi bor finns det väldigt mycket skog att gömma sig i om man vill rymma hemifrån. Här finns även sumpigare delar att klafsa omkring och fastna i.... Jag tror inte socialen ser mellan fingrarna om man låser in henne i källaren tills hon fyller 18 så det är väl inte ens att fundera på, kanske man skulle kunna, för säkerhets skull, ha någon liten GPS sändare som hon alltid får bära med sig på nåt sätt i kläderna eller som smycke. Finns det så små sändare? Ja, jag är orolig.

Imorgon blir det habilitering x 2 och så även BVC för Loffemannen's skull. Vi har nu infört messmör och det verkar han inte ha någonting emot iallafall. Det är för tidigt än för att säga om det hjälper eller inte men hittills tycker vi inte att det blivit någon negativ ändring iallafall.


Så lite bilder....


Vi mjukstartade med lite utdöda djur.


Eftersom Tjoddas inte kan låta bli att klappa "kissen" hon delar vagn med
så lånade kusinen snällt ut sin vagn så "kissen" Loffe fick sova ifred.
Såhär mysigt kan man fixa iordning vagnen när det när det regnar.


Hade jag tappat henne här kanske girafferna hade slickat ihjäl henne....


Lilla Tjoddas i egna tankar, väntar på god pastasallad.


Dagens favoriter...


Lilla Tjoddas brukar skratta förnöjt när mamma och pappa pussas eller kramas.
Här är iallafall vår lilla del av familjen samlad.


Söta små lamm av rasen Klövsjöfår.


Nu vet jag vad jag kanske ska önska mig i 30 års present....?


Det var allt för denna gång. Kika gärna in på
myperfectbaby.se nu kan man beställa specialdesignade smycken som hyllar våra speciella kids. Det finns ännusålänge smycken för DS, ADHD och autism men det väntas komma in fler smycken snart. Såklart är det driftiga Emily, mamma till både Julian och webplatsen i fråga, som har designat smyckena man kan köpa. Så, in och handla nu.Kommentarer
Postat av: Lisa

Men den sötaste ungen jag sett 💕 /Lisa

Svar: Jag vet. ;) Ett helsike att försöka hålla sig allvarlig när hon gjort nåt hon inte får/ska...
Pia Hägnefröjd

2015-08-03 @ 23:25:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0