Testing testing....

Neeeeeeeeeeejjjjjj, säger jag sakta och lågt. Den lilla armen svajar i luften och stannar till, samtidigt ser jag i ögonvrån en glimt av ett leende. Sakta börjar armen röra sig igen.
Neeeeeeeeejjj, upprepar jag, lika precist och lågt som sist.
Den här gången stannar inte armen upp utan fortsätter sakta, sakta fram till sitt mål, askluckan på vedspisen.
Den lilla handen greppar om knoppen till luckan och huvudet vänds långsamt åt mitt håll med stora oskyldiga ögon. Ögonbrynen vilar strax under hårfästet i en tyst fråga och man ser att det där ligger ett leende på lur någonstans.
Luckan öppnas i slow motion, fortfarande är blicken fastnaglad i min, jag försöker se sträng ut men jag känner hur hela ansiktet darrar av återhållen skratt och hur jag än försöker så fladdrar mina barska ögonbryn som två fjärilsvingar i en snöstorm.
Jag får snabbt titta bort för att försöka samla mig.
Försent.
Nästa gång jag tittar på Tjoddas igen är hand och ansikte svart av aska.

Fasen! Nästa gång, nästa gång ska jag klara det. Då ska jag försöka se sådär vuxet allvarlig ut och hötta med ett finger.

Snällt stänger Tjoddas luckan igen, applåderar åt att hon var så duktig och tittar på mig för att få beröm.
(Precis som när hon knycker Loffes leksaker och sen lämnar tillbaka dem. Så tittar hon uppmuntrande på mig och applåderar stolt. Hon brukar få beröm när hon är snäll.)


Sen börjar vi om igen. Rond 2...


Det har börjat testas mer gränser till höger och vänster, nu när Tjoddas fortfarande är ganska liten så kan det väl vara mer gulligt och roligt än jobbigt och tröttsamt. Jag hoppas dock att det går att resonera mer när hon blir några år äldre, annars ligger vi brunt till. Att slå efter oss när hon är trött och hon vet att nappen innebär att hon ska sova är en helt ny grej. Så blänger hon surt/ storgråter en en stund och så plötsligt har hon däckat.

Jag har också börjat testa gränser, förutom min mans tålamod och gränsen för hans mentala hälsa, så har jag nu också börjat testa mina egna gränser när det gäller tålamod vid symaskinen.
För första gången fegade jag inte ur och stolt kan jag säga att såfort jag har inhandlat passande knappar och fått dit dem, så kommer Tjoddas kunna bära det första plagget hennes mamma har sytt sen syslöjden i mellanstadiet. (Och jag var så kass på den tiden så när slöjdtanten skulle visa hur man gjorde, slutade det alltid med att hon sydde allt åt mig och jag fick titta på. En trend som höll i sig genom hela grundskolan och gymnasiet)
Så i själva verket är detta faktiskt, så när som på två tygkassar och en nåldyna, det första jag har sytt alldeles själv.
För mig är det ungefär lika stort som att Tjoddas reste sig upp och gick med vagnen härom dagen. (Vilket tydligen var  såååå last week, för nu gör hon det inte längre)

Igår testade Tjoddaspappan, Tjoddasmormors gränser  (via mig i telefon) när det gällde att vara slängd i käften, så det ska bli mycket spännande att dela bil med dem imorgon. (Vissa saker KAN ha ändrats i översättningen eftersom jag fick medla mellan dem...icke desstomindre kommer säkerligen morgondagen bjuda på något alldeles extra)

Vi har nu även testat vår nyinförskaffade iPad och så snart vi vuxna har lekt färdigt så ska Tjoddas få börja använda den lite mer.... Vi har laddat hem några roliga applikationer (våga vägra ordet "appar") allt från vanliga pekböcker med ljud, teckenlexikon till bara roliga små saker som plingar och spelar när man trycker på dem.
Själv är jag galet förtjust i att man kan läsa böcker på iPaden i mörkret när de andra sover. Jag har hemliga möten med Viktor Rydberg några kvällar i veckan....jag vill bara varna för att språket kanske ändrar sig på bloggen om några dagar, det är ganska troligt att ord som eljest, emedan och ty, kommer smyga sig in här och där....

Iallafall kan vi tipsa om sajten pappas appar (där kom det ändå) En pappa som testar olika applikationer för barn, föräldrar och även lite olika spel etc. Bra tips för att få snabb koll.Så några bilder, det var ju ett tag sedan sist.


Vi firade farsdag redan på fredagen den 11:e, genom att gå och äta finlunch
på Laxbutiken.


Loffe var lite mer skeptisk till sin mat.Loffe ska bli ICA's nya reklamprofil i framtiden....


JAG blir iallafall sugen på att köpa mer av ICA's havremjölk efter de här bilderna.


Först putsar jag dig....


Så kan du pussa, eh, putsa menar jag... så kan du putsa mig sen.


Och nu då min lilla vildvuxna vän? Hur ska du komma ner hade du tänkt?


Myskväll med familjen J som slutade på golvet, de mest lyckade kalasen
brukar ju sluta på golvet av en eller annan anledning.
Tack för en underbar kväll, godisverkstad nästa!!!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0