Dopparedagen

Så var det då den stora dopdagen, vi var uppe sent igårkväll för att hinna få klart så mycket som möjligt tills idag och därmed slippa stiga upp smärtsamt tidigt.
Dagen kunde inte avlöpt bättre och själva dopet gick finfint. Lilla Tjoddas satt och halvsov i makens knä, pillade lite på Patrick under gudstjänsten och gungade lite i takt när psalmerna spelades. Loffe somnade i min famn och vaknade knappt ens när prästen hällde vatten på honom. Vi höll alla andan för vi trodde han skulle bli jättearg men avgrundsvrålen uteblev.
Han kikade lite fundersamt när prästen höll upp honom, annars var det inga invändningar alls från Loffes sida. Junarn och Tjoddas skötte sig båda exemplariskt och följde prästen med stora ögon.
Min stora överraskning som jag inte talat om var att jag skulle sjunga, jag vill väl inte direkt hänga ut mig själv som någon som skulle kunna riva av "nattens drottnings aria" för skojs skull direkt, jag sjunger hellre än bra så att säga men kantorn tyckte det skulle vara en utmärkt idé om mamman ville sjunga lite för det är alltid så fint när mammorna sjunger för sina barn på dopet.
Jag tror mitt största dilemma var att inte brista ut i spontan och snorig gråt för att jag var så rörd. Som tur var lyckades jag nästan komma igenom hela låten innan rösten brast. Skönt att det är avklarat. Nu kan allt återgå till det normala igen och jag behöver inte klippa murgröna och andra konstiga växter (att pynta med), halv ett på natten, med en ficklampa i munnen, i mina svärföräldrars trädgård, samtidigt som man är skräckslagen för att någon kanske ska slänga av ett skott med en hagelbössa för de trodde det var en inbrottstjuv.
Jag hittade ett helt bestånd med nässlor också....när jag klippte "pyntegrönt".... inte lätt att se dem när det är becksvart.
Imorgon är det dagis för lilla Tjoddas igen och Loffemannen och jag får väl ta det lite lugnt efter dagens eskapader. Kanske en långrunda i vagn skulle passa om vädret tillåter. Den seriösa träningen är fortfarande lidande tyvärr, jag är livrädd för att få ytterligare ett återfall. Det blir ju så fruktansvärt långdraget och så får man ju börja om med att vila upp sig. Nej, bättre att avsluta förkylningen en gång för alla.
Tack alla för allt idag! Tack för bakningshjälp, blommor, bröd och presenter. Ja, och för att ni kom och var delaktiga.


Såhär fin var storasyster med ny blus och nya finskor på.
Idag var första gången hon själv släppte taget om, först den ena handen och sen den andra när hon stod upp.
Hon lutade sig förvisso lite mot mig men hon vågade och testade iallafall.


Mamma J och Junarn i finstass.


Jajemänsan...han sover. Det kom ett litet knorr när pappa J lämnade över honom, annars var det tyst.


Den nydöpte kikar lite förnärmat på församlingen. Skön stil med handen i värsta funderar-"pose".


Klanerna samlade.


Gudstjänsten är över och allt gick bra.


Doptårtan med mitt stackars försök i att modellera med sockermassa....
man ser dopljus och dopbevis i bakgrunden, även den fantastiska dopskålen
vi fick av faddrarna som Loffe döptes i syns på bilden. En mycket originell och uppskattad present.


Kommentarer
Postat av: Eivor

Oj vilka fina foton! Så nu är Loffe dopad och klar. Redo att ta sig an nya upptåg. Tjoddas var så fin! Ni andra med förstås:) Och du sjöng!! Jag gillar att sjunga,men har såna nerver som inte tillåter minsta lilla framförande. Jag passar bäst i nån kör där jag får gasta på mellan, framför och bakom andra. Vilken sång sjöng du? Om du nu säger "Så kom du då till oss..." så börjar jag gråta. Den försökte vi oss på jag och syrran inför L:s dop, men den var för gripande. Dessutom fick hon sjunga ensam - mina nerver svek.

2011-09-10 @ 09:13:08
Postat av: Anonym

Ja, nu är han "nybadad" Ja, jag sjöng...körsång är bra, då kan man komma undan med att mima om man känner för det. Jag sjöng "välkommen till jorden" av Lotta Ahlin. Den hade så underbar text.

Fortfarande inga besökare på väg?

2011-09-13 @ 00:07:38
Postat av: Ann-Christin Larzon

Varmt tack för att du skrev så fint i min son Andrés gästbok. Jag har bara hunnit läsa och titta lite på din blogg, den grep tag i mitt hjärta! Har lagt den som min favorit!

Vilken underbart söt dotter ni har!

Lycka till med allt framöver!

Min son är idag 27 år och en uppskattad konstnär. Han spelar också teater på sin fritid i en grupp som heter "Teater Makalös."

Varma kramar från André o mig till er!

p.s. jag skall snart lägga in nya målningar på Andrés sida så välkommen tillbaka och titta!

2011-10-21 @ 22:51:57
URL: http://www.acki43.se/acki/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0