Minsann

Idag har det hänt grejer minsann, lilla Tjoddas har "premiärdragit" sig upp till stående mot vår kökspall och vi föräldrar stod som två förvånade fågelholkar en lång stund och bara stirrade på henne.
Lille Loffe har återigen bevisat att han är karl för sitt namn och när vi skulle testa lite smakportioner idag var jag helt inställd på det boken sa: Grimaser skulle inträffa och som mest ½-1tsk puré kommer slinka ner. Efter att ha kämpat med en arg, grimasfri bebis som inte tyckte maten kom fort nog så slank 3 dagars smakportioner ner utan problem....bara han inte får ont i magen...

Min dag började med att jag sidledes strök omkring i köket på huk i ungefär 10 minuter...det var fototajm på dagis och jag hade redan mentalt förberett mig på att Tjoddas minsann skulle ha minst en tofs på sitt första skolfoto. Sagt och gjort.. det är verkligen inte världens lättaste att klä på och fixa frisyr på någon som förmodligen skulle kunna slå en ål i en tvålspann när det gäller att slingra sig. Har vi inte haft diskussioner för om bläckfiskar när det gäller liknande ämnen? Jag har starkt för mig att jag funderade på att adoptera en.....nåväl.
Jag var äntligen nöjd och tofsen verkade få sitta ifred, härligt!
Det ska bli väldigt spännande att få se bilderna och en av fröknarna som var med informerade mig om att bilderna minsann hade blivit bra och att vi kanske tillochmed skulle behöva välja bort foton för det var inte helt omöjligt att vi skulle kunna få fler än ett att välja mellan. Vaddå mitt lilla träsktroll är linslus? Det hade vi väl ingen aning om, eller?
Hur gör man egentligen som dagisfröken på fotodagar? Det känns stressigt tycker jag, (jag är så glad att de årliga klassfotona slutade samtidigt som jag fick min studentmössa för ungefär 100 år sedan) jag kan tänka mig att det är lite extra noga med kläder och frisyrer en sådan här dag... så slog mig tanken (nu vet jag att alla barn på vår förskola får precis vad de behöver av den fantastiska personalen och att det inte förekommer sånt där Tjoddas går) men tänk om några andra föräldrar får för sig att vi som har barn med handikapp, liksom....får "gå före" i kön när det gäller allt möjligt och att de känner att vi har det lite extra lyxigt och glassigt eftersom våra barn ofta kanske har någon extra resurs på plats.
Vi blir omhuldade och får saker "gratis". Förstår ni? Man kanske får lite mer förmåner för att det är "synd om en"
Det är ju, i fel och oupplyst sällskap, som gjort för att få snacket att gå och avundsjukan att spira.
Ett steg fram och två bakåt när det gäller att implementeras i det vanliga samhället. Vi vill ju in i samhället inte säras från den mer än nödvändigt.
Förut, om jag har förstått allt rätt, så innebar en resursperson mer eller mindre någon slags hjälpfröken och personlig assistent. Barnet fick gå iväg och öva på saker det borde lära sig, istället för att få vara delaktig med de andra barnen. Barnet blev alltså isolerat istället för implementerat. Idag (återigen) om jag förstått det hela rätt, så ska resursen finnas där som ett bekant ansikte som alltid är på plats när barnet kommer, som finns där för att fånga upp och stötta men som samtidigt finns till för de andra barnen också eftersom barnet i behov av stöd nu ska ingå i den vanliga barngruppen. Jag kan ha fel men såhär har jag uppfattat det. Fortfarande, så glad över att vi valde som vi gjorde med förskola. Har inte ångrat en dag hittills och jag skulle bli mycket förvånad om den dagen kommer.

Sorry, inga kort idag heller. Jag får verkligen försöka bättra mig! Fy mig.Kommentarer
Postat av: Mamma J

Heja Tjoddas! Nu får mamma se upp med var hon ställer sina blomkrukor minsan ;-)

2011-09-30 @ 22:56:58
Postat av: Tjoddasmamma

Blomkrukorna är mitt minsta bekymmer....det finns ju spännande saker i hallen och i trappen som är mycket mer angeläget att nå.

2011-10-06 @ 15:48:08
Postat av: MamE

Hade gärna sett lite mer hud på pappa Tjoddas!!!Ps tack för nötterna Ds

2011-10-09 @ 00:17:27
Postat av: Tjoddasmamma

Det kommer fler gånger... varsågod.

2011-10-09 @ 00:29:16
Postat av: Tjoddaspappa

Denna sidan är barnvänlig :)

2011-10-09 @ 00:30:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0