Pappas flicka

Jag utlovade bilder och begick ett smärre tjänstefel.... jag hade visst bara en bild tagen.
Däremot kan jag minsann stolt säga att Tjoddas nu tecknar "smörgås" för brinnande livet, hon har funnit mycket nöje i tecken som ger sk. "instant reward" som.....ost tillexempel. Ost är mycket gott och först började hon faktiskt med att teckna ost...men tecknar man smörgås så får man ju liksom mackan på köpet och då kan man välja vad man är sugen på för tillfället. Oftast så donerar hon väldigt generöst smörgåsbitarna till Doris och knäppkatten medan ostbitarna slinker ner en efter en. Mycket användbart!
Loffe överaskade idag med att hugga tag i mitt glas när jag bar på honom och ivrigt började han lapa i sig av min banansmoothie, det var med smärre våld jag fick ta tillbaka glaset och det var ganska nära att bli tandagnissel. Så roligt att han är nyfiken på mat. Nästa gång ska jag inte göra chokladbanan smoothie, utan nåt mer....färglöst som inte gör att mitt barn med kläder är alldeles brunt, kladdigt och luktar lördagsgodis....

Recept på barnens favorit smoothie som också blir sjukt god pinnglass om man har formar att hälla det i.

1 banan
1tsk kakao
2dl havremjölk (eller vanlig mjölk om man inte dricker havremjölk)
4-6 isbitar, om man vill göra en smoothie med milkshake känsla.

Mixa i blender och drick eller som sagt var, frys in och så får man en blodsockervänlig glass utan socker och annat lajlaj i.


Idag framkallade minsann Tjoddas en liten tår (eller två eftersom Tjoddasmormor bröt ihop över telefon när jag ringde och berättade).
Hon tittade gravallvarligt på mig där hon satt som ett litet ljus i soffan. Jag ammade Loffe och som vanligt pratade vi lite om allt pekvänligt och plötsligt när hon klappade "kissen" (aka lillebror) så grabbade hon tag i sitt pekfinger och drog händerna fram och tillbaka, hon tecknade ordet "lillebror"...oj, oj...är det många mammor som bölar när barnen lär sig nya ord? Alltså, om det inte är svärord för då förstår jag om det kanske kommer tårar. Jag är en stor mesplupp hela jag. Jag trodde jag sett fel så jag sa ordet lillebror igen och återigen fattade hon tag om sitt pekfinger och körde armar och händer med hela kroppen fram och tillbaka. Två nya tecken på två dagar. Äntligen har det hänt nåt igen!


Älskade barn så förvånansvärt hårt ni håller mitt hjärta med era små händer.


Men här kommer veckans skönaste på pappas flicka (med kläder och verktyg som mamma har köpt)

"blåkläder" för barn med en IKEA-hammare fastsatt i hällan. Cool tjej!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0