Tillbaka

Vi har varit på resande fot nu i fyra dagar. Vi har halva rötterna i ett grannland nära Danmark och bestämde oss för att vi tillsammans, för första gången på nästan 20 år, skulle ta oss dit igen för ett besök med alla föräldrar, barn och barnbarn. Sagt och gjort. Jag packade mina Y3, diskmedel och grönsvampar, stekte pankisar, kokade kaffe och vek kläder. Maken lekte 3D-pussel och packade in alla vagnar och väskor vi skulle ha med oss i bilen, sen bar det iväg.
Vi hade mycket trevligt, över förväntan får jag nog faktiskt säga och alla instämde när vi i slutet av resan tyckte vi kunde försöka göra om detta trevliga event fler gånger.

Barnen var helt fantastiska och vem kan klandra dem för att de kanske gnällde lite någon gång ibland på dit och hemresan? Tänk er själva att sitta fastspänd i flera timmar och däremellan bli uppryckta med jämna mellanrum när man sover? Lilla Tjoddas kämpade tappert i bilen och tecknade glatt smörgås och dricka när hon var hungrig eller törstig. Vi övade också på nyttiga ord som spegel och vovve, spegel gick bra men vovve blir fortfarande samma som kisse. Nu ser man verkligen hur hon betraktar ens handrörelser för att kunna apa efter. Idag kom spontant tecknet för dagis, först greppade hon armen ungefär i armvecket men när hon såg hur jag gjorde så flyttade hon snabbt ner handen till handleden istället. Min duktiga tjej det. Nog tjatat om hur fantaaaaastiskt duktiga mina otroliga underbarn är, tror ni det finns massor med bilder från resan eller? Vi kör väl ett bildrejs istället, här kommer en bråkdel:


So long suckers, Sweden goes bye bye!


På glatt humör när semestern startade, alltid ett gott tecken!!!


pankisarna åkte ner i ett flygande fläng, speciellt när man fick sitta på en egen
"riktig" stol och äta från en "riktig" tallrik.


Ett förtjust "uj,uj,uj" hördes när duschen siktades i badrummet....


Det måste ju undersökas, så här ser det ju inte ut hemma...nästan badkar och dusch i ett.


Jodå, duschslangar fanns i "Düsklant" också. (och toaborstar fanns också, denna städades dock skyndsamt  undan efter att Tjoddas försökt dirigera med den)


En glad liten indian på sitt första besök i Hansapark.


Man kunde också testa att spela lite trummor i indianbyn, perfekt eftersom de dessutom
var självspelande (slinga som spelade i bakgrunden hela tiden). Bara att banka på bäst man ville för det
lät riktigt proffsigt ändå.Såhär fin var utsikten i bergochdal banans första uppförsbacke.


Tjoddasmorfar får faktiskt bjuda på denna helsköna karusellbilden. Lilla
Tjoddas syns såklart inte här men satt tryggt i famnen på morfar hela resan.


I vikingabyn kunde man provsitta....runhästar....(?)


Och när hälften av familjen befann sig här uppe.....


...Så röstade Tjoddas för en liten välbehövlig paus.


När hon vaknade (två timmar och en stor glass med kaffe senare) så åkte faktiskt Tjoddas karusell igen.
Den här karusellen åkte hon två gånger med mig, en gång med morfar och en gång med maken. En liten men effektiv karusell minsann.
(alla vuxna satt skräckslagna och illamående i ett hörn medan barnen tjoade glatt)


Det var en trött tjej vi packade in i bilen på kvällen.Nästa dag åkte vi till vårt traditionella semesterställe för att återuppleva
gamla minnen och platser.Efter en liten tur på piren gick vi lite på strandpromenadenoch spanade in gamla kära turistattraktioner.
(Jag ser att jag är väldigt påklädd och vill försvara Tjoddas brist på kläder i jämförelse med min egen. Jag var ganska risig på hela resan och hade konstant Panodil och halstabletter i händerna. Det var 26 grader i Danmark på vägen hem men jag behöll både kofta och halsduk på då också)Pass mal auf bitte!!
Jag skulle posta vykort och kunde inte motstå en liten "joyride" på vägen.


Idag, tillbaka i Sverige igen, tog lille Loffe och jag en promenad upp till kontoret för att i vanlig ordning snylta kaffe
när Tjoddas är på dagis. Vi hade brist på vagnar och mössor hemma så det fick bli sjalen och en filt.


Jag hämtade hem en ganska pigg tjej från dagis som snabbt blev en väldigt trött tjej när det bara var
1,5km kvar hem. På nåt sätt lyckades jag få henne ur bilen samt skala av regnkläder, skor och kappa utan att hon vaknade. Hon fick ligga på sin lekmadrass på golvet och signalerade efter några timmar att hon var vaken igen genom att ge diverse leksaker gratis flyglektioner ner för trappan. (Ja mamma, grinden var stängd)Kommentarer
Postat av: Mamma J

..ooohhh vad kul att höra att ni är tillbaks i Sverige och har haft det bra! Blir så avundsjuk på Hansapark, min abstinens på bergochdalbanor börjar göra sig påmind! Hoppas att du mår bättre! Längtar efter 8 oktober, skall bli så kul att träffas!!!!

Stor kram från oss

2011-09-28 @ 14:27:01
Postat av: Edström fd Jörgensen

Åh, minnen! Är det samma ställe som jag fick följa med till en sommar? I så fall minns den goda glassen som jag alltid uttalade fel när jag skulle beställa (minns inte vad glassen hette dock), minns den långa stranden och alla maneter (med dragning åt det högerextrema) som vi hade krig med och de goda ostbågsringarna som vi köpte miljoner påsar av! :)

2011-10-03 @ 14:55:55
URL: http://www.alieningeneve.blogspot.com
Postat av: Tjoddasmamma

Mamma J, Bring it on, jag utmanar dig till flest antal varv i "Hajen" nästa år. Den är lite som mesiga ärevarvet på Liseberg, fast den stannar uppochner också....Edström: Det stämmer och jag har massor med nostalgifoton därifrån (inte dåligt att ha med en egen portabel supermodell som syns på nästan alla bilder, smidigt!)Ostringarna ja...det finns spännande foton på dem också vill jag minnas.

2011-10-06 @ 15:52:20
Postat av: Edström fd Jörgensen

åh, kom precis ihåg att din pappa lånade din nya rakhyvel (Gillette for women, du vet den där med platt handtag) för att raka skägget...heheOch nu smickrar du mig, jag var aldrig en supermodell...men tack för komplimangen! kram

2011-10-10 @ 15:31:26
URL: http://alieningeneve.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0