Min bägare rann....

Det har varit mycket påtryckningar från alla håll och kanter den senaste tiden och märkligt nog har jag klarat att hålla alla mina bollar i luften bra länge nu utan att tappa dem allt för grovt.
Men så mitt i hela smeten av operationer, dödsfall, viktstillestånd, kinkiga ungar, tankspriddhet och möten...... så hittade jag mal bland mina garnnystan i syrummet. Någonstans där sa det poff i min hjärna och den där bägaren som alla pratar om, ja, den inte bara svämmade över utan den gick faktiskt sönder i disken.
Jag stängde helt enkelt dörren till mitt älskade syrum och kände ungefär såhär "näe, nu skiter jag i allt" Den logiska biten av hjärnan som fortfarande låg och kippade ansträngt efter luft någonstans där inne, förstod väl att problemet inte skulle försvinna av sig själv och att jag kanske borde göra nåt. Den mer (och betydligt större) irrationella delen av hjärnan tog tyvärr över och jag blev mer eller mindre handlingsförlamad några dagar. (Nåja, när symaskinen kom ner i köket så slog minsann kreativitets....reläet, på rejält och det blev både gardiner och små barntröjor sydda inom loppet av några dagar)
Bloggen kändes väldigt avlägsen och den har fått stå lite på paus.
Vi har hunnit med att Loffe nu har börjat gå några steg mellan våra utsträckta händer, han trillar och slår sig precis lika mycket som vanligt och idag stod han på huvudet i en kökslåda med resultatet att överläppen blev lite skinnflådd.
Lilla Tjoddas fortsätter att överraska oss med sina pottfärdigheter och vi tror att vi får tacka avsaknaden av "gå omkring" viljan för det. Hade hon gått och sprungit så är det inte säkert att hon tagit sig tid att gå på pottan. Kanske att vi fick det här som en liten bonus istället.

Idag var det avslut på badet för denna terminen och Tjoddas badade med pappa (hon har förresten äntligen lärt sig att teckna pappa nu och tjatar hål i huvudet på mig med sina "mammaaaa?" mamma? mammaamaaa?) jag tog med Loffe och drog upp till "Vallarna" vi trotsade vädret och siktade in oss på en av de bästa lekplatserna jag vet.
Jag kände mig lätt utanför hör inne i "stan", osminkad, klänning utanpå 3/4 leggings  och min älskade gröna jacka.
Mammorna i stan kom minsann till lekplatsen, fullfjädrade med smink, håruppsättningar och designer-regnställ till både sig och kidsen. Klart man skulle ha matchande mössor också....shit, att jag glömde det....

Vi fick hela lekplatsen för oss själva i nästan 20 minuter innan det började strömma till fler. Det absolut bästa tyckte jag var det här....det finns bildbevis på, vad som kommer bli en av Loffefarfars höjdpunkter inför helgen....Hela lekplatsen var folktom....men var står min son och vägrar gå någon annanstans?En kul överraskning väntade i brevlådan idag när vi öppnade FUB's stora
kuvert fyllt med aktiviteter och informationsbroschyrer. Titta vilka sötnosar som
pryder baksidan av FUB Varberg's informations broschyr? Lite häftigt!Barnen och jag hälsade ju på Tjoddasmorfar när Tjoddasmormor vilade upp sig efter
sin operation. Tur med vädret hade vi minsann. Mycket spännande saker i trädgården
fanns det att kika på. Som gräs tillexempel, sånt har inte vi.Hmmm, grääääääs säger du? Nepp, aldrig hört talas om tidigare.Ring...läggning får vi väl kalla det för kastning är definitivt en överdrift.Morfar är bra han. Då får man sitta i knäet och mumsa på fika.Förra badet tog jag och Loffe oss ner till stranden istället, trotsade väder och
vind även då. (mest vind) jag försökte visa tjusningen i att bygga sandslott men
en väl påbyltad Loffe var mycket tveksam.Sen blev han lite rymningsbenägen och försökte dra till havs.... hurra för vattentäta byxor!Min lille bebis blir ju 1 år om bara några dagar. Så fruktansvärt fort tiden går.
Vad gör man när vädret är skit och man skulle haft picknick? Man hittar en obemannad
bensinstation eller en "gör det själv"-tvätt hall, sen parkerar man under taket och har picknick ändå.
Laxpaj på sojapajskal med broccoli, purjo och keso satt inte alls fel. Paj över huvudtaget är aldrig fel, någonsin!


Kommentarer
Postat av: Edström fd Jörgensen

Hoppas att Tjoddasmormor mår bra och att operationen gick bra. Hälsa från mig! Kram!

2012-04-26 @ 20:25:54
URL: http://alieningeneve.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0