Påskklipp...

Idag har varit en lång och tuff dag, det har varit begravning och det har även varit dagen efter en ganska stor operation. Det tar faktiskt lite på krafterna även om man kanske inte direkt tänker på det hela tiden.
Begravningen var väldigt känslosam och det är fortfarande väldigt tomt efter personen i fråga. Jag kan inte föreställa mig hur alla de som stod honom närmre måste känna. Det är aldrig lätt att förlora någon, speciellt inte så plötsligt och oväntat som i det här fallet.
Det är ju brukligt att damerna ska lämna en handbukett och jag knöt fast en lapp med en sista hälsning på, runt stjälkarna. Det känns faktiskt väldigt bra att ha gjort just det, så här i efterhand. Man får en liten chans att säga allt det där man aldrig hann....

Ett avslutat kapitel och livet går obarmhärtigt vidare, jag hoppas att alla tar lite extra väl hand om varandra nu i påsk.


Saker mina barn gör just nu:

Tjoddas talar om när hon vill på pottan och göra nr 2. Helt underbart! Hon stannar mitt i leken och tittar allvarligt på en samtidigt som hon tecknar "kissa" frågar du om hon vill på pottan så nickar hon och tecknar "kissa potta"
Sen är det bara att skynda sig in och ta med en rolig pekbok för det kan ta en liten stund att komma till skott.
Tecknar mer och mer, massor med småord som man kanske inte själv tänker på att ta upp för man tror de är "ointressanta" Idag är första gången jag har sett henne försöka mata dockan med nappflaska.Loffe tecknar "gott" och vovve" han härmar ljudet för "mjaaaaauuuu" och gör de flesta rörelserna till "imse vimse spindel" samt några väl utvalda rörelser från "bä, bä, vita lamm" Han testar gärna att stå lite själv också om man hjälper honom, går om man håller i bara en hand (fast mest i sidled) idag började han krypa riktigt emellanåt och inte bara hoppa fram som tidigare. Han försöker stapla en sådan där pyramid med plast...muggar? på varandra och när det inte går efter några försök (ibland går det, ibland blir det fel storlek och de rullar av, ibland lägger han dem på sidan och då rullar de såklart också av) så stoppar han in dem i varandra istället. Kakelgubbens kommentar när han såg Loffe var: "Är inte han lite för gammal för att ha napp?"....vi tyckte det var väldigt roligt med tanke på att han inte ens fyllt 1 år än.
Idag bjuder jag på 3 st härliga videoklipp som ger en kort inblick i vad som gör det lönt att skaffa barn alls.


"Kram"

"Loffes första ord"

"Sångstund"Och så några bilder såklart.....

Mitt i leken....Och jag kämpar för att få det här.....Att likna det här..... minus den främmande flickan och gummistövlarna....Maskerad på dagis, jag råkade förstöra den första dräkten så i ren panik
sydde jag, på fri hand en T-shirt, nästlade fast mattvarp på den och ritade
"fjädrar" med textilpenna på den, röda strumpbyxor fick bli "hönsaben". Det blev en liten "tuppakyckling"
Förlåt Tjoddas, mamma lovar att vara bättre förberedd nästa gång.En mycket provisorisk kam av små hjärtan och vanliga hårspännen.
Snoret fortsätter att rinna på oss alla.... då är det bra med vätskepåfyllning.In med nappen lillebror.... Tjoddas hjälper till.Vi åkte till Anderstorp för att köpa kakel till badrummet, vi passade på att ta en kaffe
med tillbehör på den mossiga, mjuka "gräsmattan". Barnen älskar sina pankisar á la "råsmart stajl", denna gången testade jag att ersätta kanelen i smeten med vaniljpulver och iallafall jag erkänner den som min
nya favorit.Nom, nom...moff, moff....Oj, det blev visst fler än en när jag fick ta själv ur lådan.....Så många, och bara miiiiiiina, miiiiiinaaaaaa!!!!!!!!!!


Dumma lock, jag SER ju alla goda pankisar där inne ju....De är som två magneter, de dras till varandra oavsett hur stort område man släpper dem på.1000kvm att leka på.... jacuzzin dög att slänga ner sina (och lillebrors) strumpor i.Tittut din filur.Två trötta barn satt hela vägen hem i baksätet och funderade ut hyss de skulle kunna göra när de kom hem.... men den historien sparar vi till nästa gång.....

Kommentarer
Postat av: Mamma J

Dom är ju för sköna de små, det fullkomligen lyser bus ut ögonen :-), och vad kanonbra med pottan, heja Tjoddas! Kan ju säga att Sanna ligger i lä vad det gäller att göra "yeaa" med benen till Bää Bää, Loffe ser impad ut över syrran!

2012-04-06 @ 22:32:39
Postat av: Tjoddasmamma

Jag tycker det är störtskönt att Loffe verkligen tar tag i sin fot för att hjälpa till med att få upp den så högt det bara går. Han spanar in allt hon tecknar, mycket spännande!!!

2012-04-06 @ 23:57:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0