2012-08-18     Fanatastiskt

Såhär ser det ut hemma hos oss just nu: Två som tecknar, den ena proffs och den andra amatör, två som övningspratar, den ena ätbart och den andra körbart och....TVÅ som går!!! Den ena lite bättre än den andre än sålänge såklart...
 
Se klippet:  Övningsgår
 
 

Det är som Tigger i Nalle Puh skulle sagt: Helt fanatastiskt!
 
 

2012-08-15     Får se nu....

Det är ruggigt längesedan det kom upp ett ordentligt inlägg på den här sidan, lite är det pga. tidsbrist men mest för att jag faktiskt vänt ryggen till lite med mening. Ibland blir det bara för mycket annat som känns roligare att göra. På sista tiden har jag hittat tillbaka till min älskade symaskin (ja, ni läste rätt) och efter att ha stretat på med skurmopp och gummihandskar har jag nu även städat ihop till en overlockmaskin som min man, efter mycket moget övervägande, beställde hem från england....eller öaporna om man så vill.
Med ögon stora som tefat satt jag framför TV'n och spelade upp instruktionsfilmen om hur man trär, ställer in och använder mitt nyaste lilla monster i skaran. Tummen på pausknappen, göra som den vackra damen på TV'n nyss gjorde och sen trycka på knappen igen för att se nästa steg.
För att fira detta lilla mirakel så sydde jag glatt ett par byxor till mig själv, en jacka till Tjoddas och även ett par mjukisbrallor med muddar. Jag kan sy muddar!!!! Jag tror jag dör av lycka. Det bästa är att det spelar ingen roll att mönstret inte blir perfekt eller sömmarna är lite sneda och krokiga här och där....tack vare Olle, som min overlock heter, så ser det skitsnyggt ut iallafall.
 
Nu struntar väl egentligen alla som hittar hit, blankt i om jag har en symaskin eller inte. Det är ju Tjoddas och Loffe ni är ute efter kan tänkas....nåväl.
 
Sommaren som aldrig kom igång är iallafall snart på väg förbi, vi gjorde det bästa av vad vi hade och istället för att stressa med byggen och sånt som ändå kommer se likadant ut imorgon om man låter det vara, så ägnade vi hela semestern åt att hitta på sånt vi ville göra tillsammans. Jag tror vi har varit på Öströö, ja, fyra gånger iallafall. Känslan av att få sitta ner under lummiga träd med en picknick packad i korg med röd och vit rutiga dukar är så total och somrig att jag hade gärna varit där varje dag. Stora ytor för små barnafötter att springa på, lamm att klappa, spännande maskiner att förtjusas över och massor med andra människor att titta på samtidigt som man trycker i sig en glass, banan eller kaka. Barnen var inte heller helt oävna till att åka till Öströö.
Oävna= Ovilliga (dialektalt ord jag tror jag fått lära mig sen jag flyttade hit)
 
Loffe pinnar ju på och testar sina fötter varje dag, igår testade han att häva sig upp på tå några gånger, han kan även snurra runt, runt, tills ha blir yr, lägger sig framåtstupa på golvet och skrattar samtidigt som ögonen rullar runt i skallen på honom.
Tjoddas övar tappert på att gå så fort ingen ser och klarar nu några meter i taget om hon vill. Tecken fullkomligt sprutar ut ur öronen på henne och det enda som är svårt är när hon gör om en del tecken till bebisprat och man inte riktigt förstår. Ibland är det lättare när en utomstående tittar med fräscha ögon. Loffe tecknar också en del men har redan börjat säga sina första ord. Förutom de givna mamma och pappa, som inte riktigt placeras på rätt person än.... så var första ordet "bil" och sen kom "lastbil"....efter det var allt "bappiiiiiiil" till förbannelse, MED tillhörande tecken, idag hörde jag även ett "heeeej" när jag hämtade på dagis och ett "titta". Jag tror jag hörde kaka och tack också. Nåja, de tecknar kaka och tack båda två iallafall.
 
Vi har haft det bra annars i sommar men sådan man kanske skulle ha gjort har blivit lite lidande som sagt var. Det känns både lite vemodigt och lite bra att få falla in i rutiner igen och att barnen älskar att gå på dagis tar man inte fel på. Imorgon blir det lite semesterfeeling igen eftersom jag är ledig med barnen hemma från dagis. En dagstur till snälla mormor och morfar kommer det att bli. Förmodligen med en tur till IKEA, lunch (kanske köttbullar?) och ett dopp i sjön innan vi avslutar med kvällsmat och kör hem för att sova.
 
Eftersom blogg.se har ändrat i sina inställningar och jag helt enkelt inte ids bli mer bekant med dem just nu....så kommer alla bilderna i en enda lång radda. Detta är lite av vad vi har hittat på under våra tre lediga veckor. Allt ifrån besök på Öströö, kräftskivor, glassätande i Fegen till sovstunder under provisoriska tak när det regnar och tupplur i cykelvagnen på utflykt.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2012-08-11     Tecken på liv

Ibland kan inget tecken på liv vara just det, ett tecken på liv....ni vet, som när man har barn och det helt plötsligt blir helt tyst? Mer tecken på att det finns liv än så blir det inte, om inte annars så blir det ett jäkla liv när man går och kollar varför det blev så tyst....
Jag återkommer snart med ett inlägg och bildbevis om hela vårt sommarlov.

RSS 2.0