2012-12-23     Snön ligger vit på taken...

och Tjoddasloffemamman har fått en ny mobiltelefon som håller henne vaken... eller? Min man lurade bryskt med mig in i närmaste Telia butik och puttade fram mig till en vattenkammad försäljare som förmodligen precis slutat med napp och blöjor... (NÄR blev alla som jobbar i butik så unga?) På ett mycket professionellt sätt lotsade han oss fram mellan priser och abonnemang och på obeskrivligt kort tid stod jag, helt perplex, utanför butiken med en lila presentpåse i handen och funderade på "vad tusan HÄNDE egentligen"???
Jag minns att jag fick hålla i mig i bordskanten när försäljaren talade om vad telefonen i sig kostar, om man köper utan abonnemang, jag minns också min mans motargument till mina framhackade försök att avstyra hela köpet. Det tog 2 dagar....2 dagar innan jag knappt vågade plocka fram mobilen ur lådan....nu kan jag inte lägga ner den...jag är helt säker på att det ska gå att blogga ifrån den också, jag har lite problem med att få in foton bara men kommer jag bara på det så är vi nog snart på banan med den här lille bloggen igen.
 
Häromdagen , arbetade jag min första dag som vikarie på en förskola. Det var något av det läskigaste och roligaste jag gjort tror jag. Jag har äntligen bestämt mig för att jag nog måste försöka ta mig vidare här i livet och den enda som verkar bli förvånad över mitt framtida yrkesval....är jag själv... resten av omgivningen har mest bara skrattat och sagt: men det är väl självklart?! Synd att inte JAG visste det bara, då hade jag kanske redan studerat och varit halvvägs iallafall. Först måste jag iallafall komma in och gå färdigt förskolelärarutbildning, så får vi se om jag måste läsa vidare efteråt eller om man kanske kan gå påbyggnadskurser parallellt...
 
Här hemma är det underbara vågor av trots, skratt, bad, pannkakor och hyss. Om man bara slutar tänka och verkligen lever för stunden så är det fantastiskt roligt med barn. Ett tips jag vill ge så många föräldrar som det vara går är, gör det enkelt för er med hushållningen och lek så mycket ni bara orkar istället. Det är grymt mycket roligare än att tillexempel stå och skala potatis. Här ser ut som ett slagfält ibland...men det är väl precis som ordspråket säger: "bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete?"
Nu vill jag skjuta in (för säkerhets skull) att smuts gillar ingen av oss så det städar vi bort, men vem orkar gå och plocka leksaker 400 gånger om dagen? Vi har löst det som så att vi bjuder in folk ganska ofta, för då måste man liksom städa.
 
Vi har nyligen fått vårt mycket efterlängtade badkar, jag kan säga att det är en hit hos barnen med badkar. Såfort de är hemkomna från dagis, tecknar Tjoddas antingen "leksaker" eller "trappa" för att få lura sig till ett besök på övervåningen. Om man så frågar henne hundra gånger nedanför trappan: Vill du upp och leka, så nickar hon med ett saligt leende och stora blå oskyldiga ögon. Frågar du: vill du bada? Så flinar hon lite pillemariskt, skakar lite obestämt på huvudet och tecknar sen "leksaker" igen... Men såfort hon har tagit sista steget upp för trappan och sopat undan håret ur ögonen, så skrikskrattar hon av pur lycka, börjar teckna bada så man är rädd för att hon ska bränna hål på tyget på magen och sen springer hon mot badrummet i full kareta samtidigt som hon gör sitt bästa för att slita av sig kläderna.
Så, vi badar varje dag här hemma nu... lillebror också, han börjar komma över sitt största äckel för vatten. Skönt!
Lillebror Loffe har förresten bytt persontecken till "ajabaja" viftande med ett varnande pekfinger. Det har han tillochmed lärt sig nu när han ser sig själv på bild.
 
Just nu är det jullov och eftersom jag helt enkelt glömde bort en hel vecka (jag trodde julen inträffade först nästa helg...förvånad!) så har jag fått ta del av bland annat ICA's "sista minuten" erbjudanden innan jul som....sill för 5kr burken. Vem visste? Lika bra att handla till midsommarfirandet nu också liksom.
Jag TROR allt är på banan igen när det gäller julafton och, som så många påpekat för mig (med en liten skadeglad ton i rösten)....så lär ju julen hända i år också oavsett om jag är beredd på det eller inte...
Jag är inte någon speciellt ambitiös människa när det gäller helgtiden, jag har inget behov av att ha allt det där traditionsenliga på mitt julbord. Några favoriter såklart men man kan ju sålla lite bland syltor och kålsorter. Jag välkomnar också glatt allt julgodis som baseras på smält choklad där man bara häller ner någonting annat, rör om och häller upp, antingen på plåt för att delas eller direkt ner i små knäckformar. Enkla grejer är min melodi!
 
Men...du är inte här för att läsa om hur jag rantar runt granen eller hur? Let's get to grejen liksom....
 
Idag fyller en viss liten fröken fräken år, 3:e året i rad...börjar bli en vana nu... Stora tjejen, vart f*n, rent ut sagt tar tiden vägen??? Det värsta är att den verkar gå dubbelt så fort för varje barn man får. Skojar inte!!
Jag klev på den här karusellen i god tro och nu har fartkontrollen hängt sig på pleadspeed (alla spaceballsfans borde fatta den referensen) och stoppspaken har gått av. Holy schmoly! 3 år!!! POFF!!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0