♥ Alla Hjärtans dag ♥

Ser ni? Jag har tullat lite på mina egna regler och gullat till det med hjärtan i rubriken. Det är det närmsta en smiley någonsin får komma den här bloggen.

Jaha, Alla hjärtans dag blev kanske inte riktigt som vi hade tänkt oss. Vi vaknade ungefär vid halv två i morse av att en väldigt liten tjej var väldigt mycket ledsen. Så var det då Tjoddas tur att bli dålig. Stackars liten. I mitt stilla sinne förbannade jag magåkommor i stort och smått samt dumma människor som verkar tro att baciller slutade smitta via smuts och avföring någon gång på medeltiden, innan handspritens gyllene tid. Jag tror också på att en rikt bakteriekultur är en bra medelväg för att hålla sig frisk i det långa loppet, men jag väljer att torka mina barn om munnen med en disktrasa avsedd för det ändamålet samt kanske torka matrester på bordet....inte att vada omkring i bajsvatten i det gemensamma duschutrymmet på kommunens badanläggning.

Men, men. Eftersom man får lyda magen mer än hjärnan när det är kräkisar som råder så la jag om kostplanen idag och gjorde lite våfflor till lunch. Det känns som ett snällt alternativ, lite som rostat bröd ungefär.
Loffe åt våfflor som om det inte fanns någon morgondag och lilla Tjoddas tog tacksamt emot ett hjärta eller tre att tugga på.

Igår hade vi ett möte med några andra föräldrar och med vår logoped..eller ja, med Tjoddas logoped. Vi fick prata igenom lite hur man bäst lägger upp det här med att få in tecken i vardagen, känna på att teckna lite till varandra och även tolka vad de andra tecknade. Vi fick även reda på några nya tecken men framförallt lämnade vi in en jättelista på saker man vill lära sig men inte kan hitta någonstans. Som...jordärtskocka tillexempel. Eller ananas.... fattar ni vilka problem det blir om man ska beställa någonting längre än fyra bokstäver? Man måste alltså stava alla grönsaker. Jag ger mig tusan på att man i många fall använder samma tecken som till andra grönsaker. Varför skulle man inte kunna göra samma tecken för zucchini och gurka tillexempel?

Kul var det iallafall och nyttigt.

Tack för de fina korten vi har fått i vår brevlåda! Hoppas alla får en fortsatt trevlig, kräkfri, alla hjärtans dag's afton.


Teckenhattentittarläge....Två hyenor på rymmen i habiliteringens lokaler...Ett klockrent alla hjärtans dag kort, med ett hjärta och allt!Kram på alla hjärtans dag önskar vår lilla Tjoddas som var betydligt piggare men ack så trött nu i kväll.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0