Mellomys och otäckheter

Igår hade vi lite lördagsmys framför deltävling 4 av melodifestivalen. Jag har blivit sådär ruskigt förkyld med jobbig hosta, ömma bihålor och något som känns som köttsår i svalget. Barnen har fått någonting liknande, Tjoddas har mest bara snor men Loffe har lite hosta också så det är lite svårt att koppla av på nätterna. Dessutom vaknar han ibland och är ledsen i samband med att han hostar och det får man ju förstå att det inte är så trevligt för honom.
Eftersom maken sover sig igenom det mesta och jag vaknar såfort något av barnen funderar på att byta sovställning, kom vi fram till att jag, för att påskynda mitt tillfrisknande genom att sova ordentligt, skulle sova annorstädes. Därför har jag nu sovit nere på soffan med TV'n på lite tyst i bakgrunden för att sudda ut ev barnljud uppifrån. Sammanhängande sömn är underskattat.

Men för att varva ner lite innan läggdags igår, fixade vi ihop en liten myskväll med popcorn och annat gott.
Tjoddas lördagsfavvis (mest för att hon kanske inte får nåt annat än) är en bunke med lite popcorn och majskrokar delade i småbitar. Hon sitter så duktigt med skålen i soffan och tar en bit i taget. Igår växlade jag bunken mellan barnen så Loffe fick ta lite ibland med. Man såg ganska tydligt vad fröken Tjoddas tyckte om att någon var och norpade grejer ur hennes godisskål. Så, jag gick ut i köket och gjorde iordning en bunke med majskroksbitar till Loffe, popcorn är ju salt så majskrokar är det bästa även till honom. Han hade en annan metod att få i sig sitt snax.... maken tog ganska snart fram damsugaren eftersom han har en något lägre toleransnivå än mig, på hur det får se ut här hemma, jag tyckte vi kunde väntat tills ingen skulle ha något mer men kliar det i städgenen så gör det...
Där satt vi och tog in alla bidrag, barnen dansade med till en del låtar och till en del stirrade vi alla i misstro över att de hade släppts igenom.
När vi skulle dricka vårt vanliga kvällste, uppmärksammade maken att en av spotlightsen hade trillat ur sockeln och låg på telådan. Det hade kunnat gå åt fanders så att säga, spotlighten hade gjort ett stort förkolnat märke i locket på lådan och det känns ju inte så bra. Hur det här hänt har vi fortfarande inte riktigt fattat även om teorierna är många.


Loffes version av lördagsmys....Tjoddas lördagsmys.... det är därför hon får sitta i soffan och han på golvet.Mer godis tack....eller en puss går också bra tack.Dansar loss i soffan. (Till opa som var grekinspirerat, klar favvis hos Tjoddas)Relaxar med popcorn under utröstningen.Även drickapausen intas liggande.Men oj....Åh hu, vilket läskigt monster.... tyckte Loffe och gömde sig förskräckt när
Charlotte Perelli intog scenen i sin rosa paljettkorsett med taggar på.Här ser jag nåt intressant ni har undanhållit för mig....Jag når längre än ni tror och utan omtanke för den egna säkerheten har jag en oändlig räckvidd...Screw popcorn! Han fick dock bara smaka på plasten...kanske blir det choklad när han blir större.Såhär ser min fina telåda ut numera... det hade bränt igenom locket så det fanns
ett svart sotigt märke även på insidan.

Tur det inte blev värre.Idag ser det ut att kunna bli riktigt fint väder igen. Hoppas att jag känner mig lite piggare efter frukost så en promenad blir aktuell. Det känns så trist att missa möjligheten till lite soltid. Håll er friska!


Kommentarer
Postat av: Eivor

Jag lider med dig medsyster! Samma symptom här! Blä! Och så fint väder som vi har haft här idag...Alla andra fick vara ute utom jag!

2012-02-26 @ 18:37:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0