Några dagars sammanfattning

Tack för en trevlig kväll kära vänner, en Indieninspirerad afton har tagit sin ända och nu är hela familjen Tjoddas-Loffe tillbaka i hemmet trygga vrå igen.
Nappar har bytt ägare, sängar har bäddats, dockor har sovit och foton har blivit provsmakade.

Vi hann även besöka mormor och morfar i helgen, samt få besök själva också.

Loffe visar mer och mer att han gärna vill försöka ståträna lite när man håller i honom, mest för att han helt enkelt vägrar böja benen så man nästan kan luta honom mot någonting och lämna honom där...
Igår läste vi damtidning för första gången, när jag bläddrade med tidningen framför Loffe, stod ögonen på vid gavel och stirrade stint och hypnotiserat på tidningen, benen gick som två propellrar och han slängde sig efter objektet.
Om man trippade med fingrarna på bordskanten och sen hastigt prasslade med tidningen framför honom skrattade han så han kiknade och blev alldeles röd.

Tjoddas tog sig an trappan igår, hon har en lite oortodox stil men den får jobbet gjort. Som sittande häcklöpning ungefär. Först klättrade hon för skojs skull och satte sin lilla groda något trappsteg framför sig för att ha ett "mål" att klättra till. Kort därefter tecknade hon "sova" och struntade i grodan, hon ville helt enkelt upp och sova. Jag satt med henne precis hela tiden så hon kunde inte trilla men så slant benet en gång och hon blev lite rädd. Dessutom var hon trött så det krävdes inte mycket för att tårarna skulle trilla. Vi gick ner igen, spelade lite på plattan, tecknade, pekade. Sen blev det välling, tandborstning och hopp i säng. Hon tecknade "sova" och var så himla nöjd med att få komma ner i sin säng. Härliga unge!

Nu är julledigheten slut och det är dags för allvaret igen, dagis och arbete. Det har varit så skönt att ha mannen hemma och hitta på saker med nu i två veckor. Inte för att det inte finns något att göra på dagarna men det är trevligt med lite vuxet sällskap ibland också.

Idag var det dags för dagis och vädret var helt underbart så det blev en promenad med Loffe. Han är så sällskapssjuk och börjar bli mammig, det är både väldigt charmigt och lite jobbigt men det går ju över. Det är så kul nu att han och Tjoddas blir helt till sig när de får syn på varandra efter att ha varit ifrån varandra ett tag.
Idag bland annat så kom Tjoddas ner efter sin powernap på eftermiddagen och så började båda ungarna hoa och vifta. Jag satt vid pianot och spelade och plötsligt satt båda barnen mittemot varandra på golvet och "dansade" i takt med varandra (inte så mycket i takt till spelandet dock) de skrattade, viftade och hade jättekul. Sånt värmer ett mammahjärta minsann.
Tjoddas skulle egentligen ha besökt frisören för första gången idag men hon somnade istället så jag ringde faktiskt återbud. Det är ju inte hela världen om det går någon dag till och jag tar hellre en långhårig trasselTjoddas som har fått sova ut ordentligt än alternativet.

Nu är det dock dags för sängen.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0