Snövurpa

Så kom då snön, det var väl på tiden kan man tycka. Vi är väl några av de få som tycker det iallafall fortfarande är lite kul med snön. Speciellt eftersom man får inviga sin julklapp (snowracern) Så igår bar det då äntligen av på både pulka och snowracer. Barnen verkade trivas och väl påpälsade som de var, fanns det ingen större risk för att någon skulle frysa i första taget. Snart gick dock åkturen från att vara som hämtar ur en vacker familjefilm, till att bli en riktigt "normal" småbarnsdag, snor, tappade vantar, gnäll, frågetecken om huruvida det kanske skett en liten olycka under alla de där kläderna....och så tillsist....en mycket graciös avåkning från Tjoddas sida. Hon får lätt 10 poäng av sin mamma i själva "avtrillningstekniken" som nog var det närmaste en hjulning jag sett från en tvååring. (Hon gjorde en precis likadan idag) Då blev det lite tårar och ännu mer snor, vilket kanske inte är jättekul när det är kallt ute men hon tog det som en hjältinna..... tills snowracern startade med ett ryck och hon slog näsan i ratten. Mer gråt, mer snor. Sen fick pappa bära henne hela vägen hem och hon flinade pillemariskt mot mig över hans axel. Jag tror det var uträknat minsann.
Lille Loffe satt så stolt i sin pulka och log bakom nappen. När vi slängt in hönorna för kvällen så gjorde hans pulka en wheelie, dv.s den ställde sig rätt upp på "bakhasorna" Loffe skrattade så nappen trillade ur, det är ett gott betyg.
Idag däremot, hade jag planerat att vi skulle åka på öppnis men eftersom det aldrig blir sådär som man tänkt från början (och barn verkar känna på sig när det är nåt på gång) så har ingen sovit idag oavsett vad jag försökt med. Nu somnade äntligen Loffemannen i sin säng (försökte med vagnen innan men icke sa nicke) och lilla Tjoddzilla här jämte mig (som provar lillebrors badbyxor....på huvudet just nu...) ska minsann också få sig en flygtur till ovanvåningen.
Hon klättrade upp för trappan själv två gånger idag så nu har vi bytt ut köksstolarna mot en stor masonitskiva istället. Jag gick bakom henne båda gångerna och var beredd på att ta emot men man är ju rädd att hon ska lyckas forcera stolarna någon gång när man råkar vara upptagen på annat håll tillfälligt,

Här följer ett kort meddelande från Tjoddzilla som blir lite tokig varenda gång jag petar bort henne från tangentbordet... varsågoda:
14 iom,'  gffffffffffffdxc dsanmjinmjnmjnmjnmj i8 i öäkjj1j4nnnnnnnnbBInnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Så, nu ligger hon i sin säng och kommer förhoppningsvis somna om en kort stund.


Såhär fint står Tjoddas numera på knän och kryper även långa sträckor istället
för sitt vanliga rumpehasande.


Loffe hjälper pappa bygga en låda till mikron så vi kan få bort den från köksbänken.Fått låna tumstocken, lycka!Bilen är väldigt populär just nu. Tyvärr visade jag en gång hur roligt det är att få sitta på
och någon knuffar bilen försiktigt framåt.... lite samma effekt som att kasta boll med en hund.Det ÄR rätt vackert ändå....Ute på premiärtur för året. Loffes första riktiga snö överhuvudtaget tror jag.Såhär intogs frukosten idag. En lätt avslappnad stil i kökssoffan.
Det där med "inga fötter på bordet fröken" tas med en nypa salt av ägarinnan till sagda fot.
Tekniskt sett är det ju faktiskt inga fötter på bordet heller... allt är relativt.

Här ser man skrapsåret som blev till när hon störtdök från snowracern igår.
Katten blev sjukt sné på alla fåglar som retas.
De ser katten och sätter sig på fönsterbrädan för att titta lite på henne.

Så tillslut ville hon faktiskt ut, trots snö och kyla. Nästa gång jag såg henne
jagade hon Doris. De har ett väldigt konstigt förhållande till varandra.Tjoddas följde med mig för att släppa ut hönorna, så jag passade på att ta
en riktig vinterbild med dammen och skogen i bakgrunden. Tänkte det kunde vara kul
om det kanske inte blir mer snö förrän hon är stor.


Kommentarer
Postat av: Carin

Tjoho!Jag är sannerligen en slö läsare, läser inte så regelbundet här, men kikar in mellan varven. Hur som, nu är det väl dax att lämna ett avtryck och säga att det var jag som överföll dig i affären. Kände mig heldum efteråt var väl för väl att du inte tog illa vid dig eller blev alldeles avskräckt. :DÅterigen tack för en jättefin blogg, har lärt mig massor och fått en hel del nya perspektiv på tillvaron genom att läsa den :D

2012-01-23 @ 15:15:47
URL: http://enmammatyckertill.blogspot.com/
Postat av: Tjoddasmamma

Carin, läs så sällan du känner för det och känn för jösse namn inte att du gjorde bort dig i affären. Det gjorde min dag i flera veckor! MammaJ visste vem du var när jag frågade. Tack för besöket och haffa mig gärna igen om du känner igen mig!

2012-01-23 @ 18:13:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0