Nytillskott

Som titeln lite vitsigt anmärker så är våren på väg (skott som sticker upp, knoppar som brister...) och vi har fått nytillskott i familjen både när det gäller fina pelargonsticklingar och, håll i er nu, en tupp!!!
Vi har tvekat länge på om vi ska ha en tupp eller inte, de tillför ju egentligen inget speciellt i en hönsflock på 2 kacklande damer eftersom damerna i fråga lägger ägg i vilket fall som helst. Men han är väldigt ståtlig att titta på och med lite tur så kanske vi kan få fram lite kycklingar.
Han hoppade ur säcken hans förra familj hade med honom i och kacklade runt lite.
Hönorna stod helt paralyserade först och försökte liksom ta in vem tusan den där hönan-modell större var för någon.
Då gol tuppen.
En höna tog det säkra före det osäkra och gav till ett hysteriskt kackelskrik samtidigt som hon sprang som ett brunt streck till säkerheten inomhus. Höna nummer två stod fascinerat kvar och tittade lite nyfiket på tuppen som nu verkligen kommit in i sitt esse, han sprätte, flaxade, gol, dansade och åmade sig som värsta giggolon på Ålandsfärjan. Hade hönan kunnat höja på ögonbrynen av förvåning så tror jag hon hade gjort det.
Tuppen var nu helt i extas över allt detta nya och han gol om och om igen, hans eko gav svar när det studsade mot skogen på andra sidan dammen och detta fick honom att börja dansa igen som för att fira sin egna superba varelse.
Nu hade även höna nummer två tröttnat lite på ego-Nisse som verkade mer intresserad av att dansa solo än bjuda upp henne på en svängom. Så hon gick lugnt rätt förbi honom och in till sin förskrämda väninna som kikade på oss genom fönstret.
Tuppen höll föreställning en stund till men när han äntligen såg att hans publik lämnat honom gick han förbryllad in och började om med hela sin show framför damerna som nu satt på första parkett.


Vi var på middagsbjudning hos familjen J igår och insöp lite skön atmosfär, spelade spel, åt god mat och fröjdades över godispåsen som hägrade på diskbänken. Barnen stojade och härjade vilt omkring på golvet och kastade klossar av hjärtans lust. Våra barn har en gemensam down (alltså riktningen neråt ) period nu när de är lite hängiga, tjuriga och ja...allmänt nervprövande. Försvarsmakten borde använda våra barn som mentaltdelen i sitt intagningsprov tycker jag.
Klarar man dem en dag så klarar man allt från kinesiskt vattentortyr till skyttegravskrig i lervälling. Jag känner mig nästan redo för att prova ett korsord, så mycket mer tålamod tror jag att jag har nu faktiskt. Eller varför inte införskaffa ett 10.000 bitarspussel med motivet " spegelblankt, blått hav med en molnfri himmel (i samma färg som vattnet) och en liten, liiiiiten vit båt, (som får plats på en halv pusselbit) allra längst bort i horisonten"..... det hade jag nog också fixat vid det här laget.
Men iallafall, gårdagskvällen var mycket trevlig, lite mer trots barnen än tack vare dem i det här fallet. Någonting är det som inte är helt rätt och jag hoppas det går över snart. Kanske är det för mycket lantluft. Kan man få för mycket lantluft? Det ska ju vara hälsosamt har man ju sagt i alla tider, jag skulle vilja dementera det för vi bor på landet och vi är sjuka nästan jämt. Eller så är det inte riktig lantluft vi har....man kanske måste ha någon slags boskapsdjur för att få kalla det äkta lantluft...höns kanske är för små för att räknas, eller så måste man kanske ha fler än två plus en tupp.
Å andra sidan ska havsluft också vara väldigt nyttigt, och bergsluft också....är inte det ganska hypokritiskt egentligen? Var mer kan man bo än på landet, i närheten av ett hav eller vid ett berg? Då borde ju typ alla som bor i ett samhälle i tillexempel en dal vara döda för längesedan?
Jag svamlar....förlåt.
Tvåordsmeningar, meningar med fler än ett tecken i. Det är vad vi föräldrar ska öva på nu för att hjälpa Tjoddas framåt och det var tänkt att vi skulle hålla en liten privat kurs här hemma för våra föräldrar, de från dagis som vill och även de från vårt BVC som vill. Vi har valt ut sådant material som blir lite mer personligt anpassat för Tjoddas och det som finns runt henne. Det är bra med HAB's lektioner också men här kan man välja lite mer sånt som vi kanske använder ofta istället för det som blir generellt för alla barn.
Väldigt spännande ska det bli iallafall och jag ska försöka lägga upp det på nåt vettigt pedagogiskt sätt. Det är knepigt, jag tycker det är jobbigare att prata inför en grupp människor jag känner, än för främlingar på konferens eller liknande.

Ska vi ta lite bilder?


Kan Tjoddas docka sova i den här, så kan jag också, tyckte knäppkatten och la sig
till ro i dockans skokartong.


Tänk så mycket roligare någon annans leksaker är.


Pappa J demonstrerar hur man använder leksakerna.


Jag är allmänt taskig som vanlig och provar tjejsaker på min son.
(som har precis hela munnen full med plättar)


Kul när man är fler som kan leka.


Tjejerna lekte lite...tja, kan det vara nåt matrelaterat med tanke på skeden kanske?


Tjejerna fortsätter busa...


Är det bara jag eller ser Tjoddas ut att kunna hitta på riktiga rackartyg när hon
tar på den här minen?


Vi leker pussunge för är det någon som gillar att pussas så är det Loffe.


Efter mycket om och men, somnade båda barnen i en hög på golvet.


Idag var det en trött kille som gosade med pappa på morgonen.


Jag och Tjoddas provade lite provosoriska inbakade flätor...tålamodsprövande eftersom
min älskade lilla skitunge vägrar sitta still. Kanske när hon blir större.


Tjoddas bäddar med dockan i skokartongen. Efter en liten stunds funderande hoppade hon in i vardagsrummet
och hämtade lillebrors pyjamas. Såklart dockan ska låna lillebrors pyjamas också om hon ska sova.
Att inte jag fattade det....dumma mamma.


Lisbeth och Lotta iaktar med spänning vad som sker där borta i säcken....


Snyggingtuppen dansar loss inför damerna.Lotta var full av beundran inför tuppens galande. Lisbeth sitter på en gren,
inne i säkerheten, och kikar ut genom fönstret.


Jupp, en riktig 10 poängare är han.....Kommentarer
Postat av: Mamma J

Mrs Tjoddasmamma glömde viktig info från lördagskvällen såsom vem som var det vinnande laget...:-)

Jisses vilka fina flätor på Tjoddastösen!

2012-03-20 @ 07:33:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0