Sista söndagen

Nu är det snart sista söndagen hemma med alla små och stora innan det även är dagis för lille Loffe, overkligt men sant. Det är lite bitterljuvt att behöva börja jobba igen...eller nåja....jobba någon annanstans än hemma och för riktiga pengar iallafall. Tänk att huset kommer se ut på kvällen, precis så som man lämnade det på morgonen.... också en smula overkligt. I vanliga fall hinner man ju städa ungefär 3-4 gånger om dagen och ändå ser det ut som man suttit med armar och ben i kors hela långa dagen när kvällen infinner sig.
Solen såg lovande ut idag men vinden svek så snart man vågade stoppa näsan utanför dörren. Jag känner mig lite extra låg efter en fullspäckad helg, det blir så tomt när man helt plötsligt inte har lika mycket att göra som när man har kalas. Sen har jag tyvärr fått se sanningen i vitögat och avbokat min plats i vårruset inför morgondagen. Jag har springförbud i ungefär 3 veckor och ska faktiskt vara försiktig med att promenera för långt också. Två graviditeter ganska tätt inpå varandra med foglossningar och även att man har haft två små guldklimpar att lyfta runt på (och ganska många kilon i övervikt), har tyvärr gjort att inte allt har hamnat där det ska än och nu har jag dummat mig och får sota för det. Ingen är mer besviken än jag och det är ett svidande straff att inte får delta när man sett fram emot det så mycket.

Men, idag grillade vi hamburgare, åkte rutschkana (tack mormor och morfar) och busade loss. Det märktes tydligt på barnen idag också att maten inte varit som den brukar under helgen och alla (utom maken då som alltid är på irriterande bra humör) var lite lagom griniga. Vi ska definitivt gå och lägga oss tidigt ikväll. Loffe har fått en mäktig omelett och vi ska se om det kanske ÄR maten som gör att han vaknar på nätterna. Det börjar bli lite strängt nu. Det går säkert över men sömn är betydligt viktigare än man tänker på.

Vi kör väl lite foton idag också?
Gurka, tomat, hamburgare och ost.....alla favoriter trängs på dagens hamburgertallrik.Knäppiskatten totalgillar att Loffe dissar osten på sin hamburgare och roffar åt sig.När osten är borta följer Loffe kattens exempel....man verkligen såg att han tänkte ungefär:
"Hm, undrar om det går fortare ifall man slopar händerna som mellanled"Tjoddas började tala om att det var gott och Loffe följde genast hennes exempel,
han lägger dock till ett långt "mmmmmmmm" som ljudeffekt för att förstärka upplevelsen något.Och när det blir lite mat över så blir hönorna jätteglada för lite grönsaksbitar.
Söndagsmatiné i fönsterkarmen för barnen.


Mitt i all min röra av tyger och nystan tar maken en kopp kaffe och läser
tidningen med en nyfiken liten busunge som sällskap.Sist men inte minst. Här är tyget vi tittade på igår mammaliten. Du hade rätt...
det blev en fin klänning till Tjoddas och jag gjorde en strl för stor så det finns utrymme att växa
och släppa ner fållen om man vill. Lite 60-70-tals stuk nästan va? Byxorna är köpta dock.


Tjoddasmamman vs Symaskin..... 1-0


Må väl!Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0