2012-11-11     Hemskt men kanske nödvändigt

Ok....så efter kvällens träff med familjen J har jag fått lite att fundera på. Jag har spelat in några av Tjoddas favoriter bland barnvisor med tecken till och lagt upp på Youtube, dessa har jag dock valt att inte publicera för allmänheten då det vore synd och skam för någon som inte behöver utstå dessa försök till, egenhändigt ihopsnickrade pedagogikläromedel, att behöva göra just det....utstå dem alltså...
MEN, som någon påpekade för mig med ett höjt moralögonbryn, det kanske finns behov av fler barnvisor med tecken på nätet (Mega Vega är, helt klart, de coolaste på hela youtube). Även om jag tvivlar på att jag har alla mina tecken till 100% rätt...så kanske det är dags att för evigt trä skämskudden över huvudet, bita i det sura äpplet och göra dem halvt tillgängliga för allmänheten....(Det här är jättehemskt men jag lär ju inte springa på någon på ICA som sett dem så...) Jag lägger ut dem här, så de kommer alltså INTE vara sökbara på youtube utan man får klicka på önskad visa via länken nedan.
 
Här kommer de alltså...så som vi tecknar dem här hemma....håll i hatten...och snälla, skratta med mig, inte åt mig...
 
Bä, bä, vita lamm
 
Liten tomte tittar ut först med trad. rörelser och sen med TSS till.
 
10 små indianer
 
Plingelingtåget (Osäker på om man tecknar "ut i världen" på det sättet, och om tecknet för värld verkligen är rätt)
 
En liten båt
 
Björnen sover
 
Lille katt (Bara med Tjoddas 3 favoriter, katten, grisen och kon)
 
 
 
Tack familjen J, för allt som vanligt!

2012-11-05     Tiden går...

Jösses, det är nästan en månad sen jag skrev nåt sist, holy schmoly! Allt liksom bara flyter samman i ett mysigt mörkt töcken just nu. Jag gillar faktiskt när det börjar bli mörkare, jag är en stor fan av tända ljus och att man inte ser alla dammråttor i vrårna på hösten och vintern. Det är fullt legalt att ta på sig mysiga strumpor och dricka te med massor av ingefära i på kvällarna....sålänge det inte regnar alla dagar så är jag faktiskt ganska nöjd.
 
Däremot vill jag idag skryta med att Tjoddas dels tecknar ordet jordgubbe, det är alltså två sammansatta tecken. Jord + gubbe, OCH det kommer längre meningar....så jäkla häftigt! Man får fylla i luckorna själv..där, och, nu, men och andra ord saknas ju såklart, idag fick jag förklarat för mig att pappa och lillebror kommer sen men du och jag sitter minsann här och äter våfflor och dricker mjölk.
Vi har börjat införa kartor med bilder på sånt som finns i vår omgivning, man hänger upp dessa kartor runt om i hemmet, i köket hänger man kartor som handlar om mat och att äta, på toaletten om pottor, blöjor och sånt...ja, ni fattar. De finns att skriva ut och lära sig mer om, här: "AKKTIV" Tjoddas har kanske inte riktigt hajat poängen än men tycker det är roligt att peka på bilderna och höra mig säga vad det är. Grid player, ett program till Ipad och iphone är också nåt jag verkligen vill rekommendera, det är en slags talsyntes som ser ut som kartorna man använder i Akktiv. Jag tror att jag nästan har nått fram till vad det är jag skulle vilja utbilda mig till....men vi får väl se. Dagis har fått några heminspelade favoritvisor med TSS till som jag lagt in på deras Ipad, jag gjorde en egen karta till Tjoddas med hennes favoritsånger på, så antingen kan hon peka på kartan och be någon sjunga/spela upp ljudklippet på Ipaden, eller så kan hon spela upp dem själv.
Må väl!
 
 
Prova farfars fina mössa och skor framför spegeln.
 
Bus på hög nivå, sista träffen med familjen J.
 
Kram på dig kompis.
 
 
Åh nej, tjejbaciller.....va äckligt!
 
Efter en så vild kväll, somnar man lätt nästan var som helst. När jag tittar på er matta mamma J, så inser jag
fördelarna med hårlösa husdjur.
 
Fint att bo på landet ska det vara minsann....
 
Yeah, solbrillor!
 
Glad liten rackarunge.
 
Båda barnen fick praktiska vinterkängor, dödssvarta och verkligen jättepraktiska....så jag var tvungen att väga upp lite för det där och köpte ett par fina, halvpraktiska, vinterfodrade skor till Tjoddas också....
 
Vi var ute och rekade för årets julgran, bara det finns vattenpölar så vet jag en liten herre som är nöjd med att få följa med.
 
 
Lilla Tjoddas var ungefär så trött som hon ser ut på denna bilden..Detta var det mest vettiga fotot på hela promenaden, på de flesta andra ser hon nästan ännu mer medvetslös ut.
 
Mamma, mamma, mamma, mamma, mamma?
Ja?
Tattooooor. (traktor)
 
Sen bestämde sig syskonen för att det inte var roligt mer att leta dumma julgranar, så de tog varandra i hand och gick hemåt istället.
 
 
 

RSS 2.0