Tiden går...

Jösses, det är nästan en månad sen jag skrev nåt sist, holy schmoly! Allt liksom bara flyter samman i ett mysigt mörkt töcken just nu. Jag gillar faktiskt när det börjar bli mörkare, jag är en stor fan av tända ljus och att man inte ser alla dammråttor i vrårna på hösten och vintern. Det är fullt legalt att ta på sig mysiga strumpor och dricka te med massor av ingefära i på kvällarna....sålänge det inte regnar alla dagar så är jag faktiskt ganska nöjd.
 
Däremot vill jag idag skryta med att Tjoddas dels tecknar ordet jordgubbe, det är alltså två sammansatta tecken. Jord + gubbe, OCH det kommer längre meningar....så jäkla häftigt! Man får fylla i luckorna själv..där, och, nu, men och andra ord saknas ju såklart, idag fick jag förklarat för mig att pappa och lillebror kommer sen men du och jag sitter minsann här och äter våfflor och dricker mjölk.
Vi har börjat införa kartor med bilder på sånt som finns i vår omgivning, man hänger upp dessa kartor runt om i hemmet, i köket hänger man kartor som handlar om mat och att äta, på toaletten om pottor, blöjor och sånt...ja, ni fattar. De finns att skriva ut och lära sig mer om, här: "AKKTIV" Tjoddas har kanske inte riktigt hajat poängen än men tycker det är roligt att peka på bilderna och höra mig säga vad det är. Grid player, ett program till Ipad och iphone är också nåt jag verkligen vill rekommendera, det är en slags talsyntes som ser ut som kartorna man använder i Akktiv. Jag tror att jag nästan har nått fram till vad det är jag skulle vilja utbilda mig till....men vi får väl se. Dagis har fått några heminspelade favoritvisor med TSS till som jag lagt in på deras Ipad, jag gjorde en egen karta till Tjoddas med hennes favoritsånger på, så antingen kan hon peka på kartan och be någon sjunga/spela upp ljudklippet på Ipaden, eller så kan hon spela upp dem själv.
Må väl!
 
 
Prova farfars fina mössa och skor framför spegeln.
 
Bus på hög nivå, sista träffen med familjen J.
 
Kram på dig kompis.
 
 
Åh nej, tjejbaciller.....va äckligt!
 
Efter en så vild kväll, somnar man lätt nästan var som helst. När jag tittar på er matta mamma J, så inser jag
fördelarna med hårlösa husdjur.
 
Fint att bo på landet ska det vara minsann....
 
Yeah, solbrillor!
 
Glad liten rackarunge.
 
Båda barnen fick praktiska vinterkängor, dödssvarta och verkligen jättepraktiska....så jag var tvungen att väga upp lite för det där och köpte ett par fina, halvpraktiska, vinterfodrade skor till Tjoddas också....
 
Vi var ute och rekade för årets julgran, bara det finns vattenpölar så vet jag en liten herre som är nöjd med att få följa med.
 
 
Lilla Tjoddas var ungefär så trött som hon ser ut på denna bilden..Detta var det mest vettiga fotot på hela promenaden, på de flesta andra ser hon nästan ännu mer medvetslös ut.
 
Mamma, mamma, mamma, mamma, mamma?
Ja?
Tattooooor. (traktor)
 
Sen bestämde sig syskonen för att det inte var roligt mer att leta dumma julgranar, så de tog varandra i hand och gick hemåt istället.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mamma J

Du är så duktig med IPaden och annat material, är impad! Syns snart !

2012-11-07 @ 11:15:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0