En glad & trött mamma

En glad mamma är en bra mamma. Hoppas jag iallafall, för idag lärde jag nämligen kidsen att säga "mamma är bäst". Fast det vet inte maken om än så imorgon....surprise, liksom...
Ikväll lärde jag dem också en av de fundamentala kunskaperna en vanlig svensk bör få med sig genom livet. Jag lärde dem "dansen" till klassikern "små grodorna" vi skrikskrattade  alla tre och efter att de fått "hjälpa mamma" med att borsta mina tänder (skitsmart sätt för att få dem att gapa när man borstar deras egna tänder, här fungerar det också att be dem säga överdrivet aaaaaaaambulaaaaaaans och liknande.) Så somnade båda tvär bums i sina sängar för natten utan protester alls. Jo,jo, det blir nog en sväng om imorgon med tror jag visst.
Lilla fröken har börjat ljuda minsann, ord som "hej", "tack", "pappa" och "sko" är förekommande. Jag har även förstått på situationen att hon velat säga "mamma" "mormor" och "bok" också. Ikväll satt hon verkligen och övade på att säga "tack" med tillhörande tecken. Hon sa det helt perfekt till slut. Så glad hon blev.
Inte det lättaste ordet heller med tanke på varifrån man hämtar t:et och det hårda ck-ljudet i munnen.
Hejja Tjoddas!!
 
 
Är det någon som undrar hur inskolningstider på dagis ser ut? Look no more,
jag har en bild som säger mer än tusen ord:
13, är det antalet timmar Tjoddas sov mellan måndag och tisdag. Hon somnade på vägen hem och det var
tji löjn att få liv i henne. Pigg som en lärka dagen därpå dock.
 
Idag var farfar här i ett ärende med trucken, hade detta hänt på Facebook och Loffe varit medlem, så hade han förmodligen tryckt på "gilla"-knappen.
 
 
 
När vi tog en sväng runt stan i väntan på att Tjoddas och maken blev färdiga med sitt badande (inomhus bör kanske tilläggas med tanke på bilden) så stannade vi till på vår blåsiga runda och jag förklarade att gubben i vattnet fiskade.
2st A-lagare satt för övrigt på en bänk här bredvid och när Loffe fick komma upp så sa den ene oroligt "akta så han inte trillar i vattnet" Jag kunde inte låta bli, jag log stort och svarade "han måste väl lära sig simma någon gång". Jag trodde farbrorn dog först. De satt som två fågelholkar och stirrade i total vanmakt på mig innan den ene verkade fatta att jag skojade. Jo,jo, det är ju sant, hostade han och skrattade lite... Sen gick jag.
 
 
 

 Jag kanske ska, med tanke på rubriken tillägga att, jag bara är trött för att jag har sprungit som en idiot med hunden i skogen idag...så det är en bra sorts trött. Så har vi jagat älg också, eller ja, Doris jagade älgarna, jag sprang åt andra hållet.
 
 

 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0