2013-08-30     PANG!

Så var det höst, bara sådär...ingen förvarning, bara...sol ena dagen och andra dagen får man minsann leta fram regnkläder och långärmat.
Lite som chocken när man åker på charter och stiger av planet på Gran Canaria....fast tvärt om...typ.
 
Det är ett enda myller i mitt huvud nu, allt som hösten för med sig i vårt liv just detta år, det är, tycker jag iallafall, nu på hösten som allt börjar om. Sommaren är årstidernas söndag på något vis, man är ledig och försöker göra så lite som möjligt men av någon anledning blir det mest gjort just du iallafall och hösten är onsdagen. Jag vill inte säga måndag för jag tycker vintrarna är måndagar, lite mörka, kuliga och man vet att det är långt kvar till helgen....som då är våren och sommaren...våren måste ju lätt vara en fredag.....Brittsommar är ju typiskt lördag när man passar på att njuta lite extra men inte direkt vilar utan får undan det där sista innan hösten/onsdagen gör sin entré...onsdagar innebär ju nerförsbacke till helgen.
 
Jag gör det inte lätt för er va?
 
Det är nu jag känner mest att jag bara springer i en snäv cirkel runt mig själv och egentligen inte får så mycket gjort för jag vet inte riktigt i vilken ände jag ska börja. Jag är en stor idol av listor, gärna det slaget där du kan bocka en ruta när du gjort klart din uppgift. Så först skriver man ner ALLT, helt osorterat, man kommer på som måste göras och sen, om man vill, så kan man ordna upp det lite mer enligt prioritet. Det viktigaste som finns, när det kommer till allt som måste göras, det är att ta en paus ifrån det ibland också. Det finns egentligen väldigt lite saker som "måste" göras. Det är bara ett påhitt. Man måste inte städa, men det är kanske trevligare om det är rent och då kanske det slutar med att man VILL städa. Alltså, MÅSTE man inte städa. Det finns ingen lag på att man ska städa för annars kommer farbror polisen och knackar på dörren. Hur hade det sett ut? "Hörru duru, vi har minsann fått in en anmälan på olaga dammråttor i ert hem" "Jaha, en sa va vassego snälla herr poliskonstapelen", hade jag svarat då, ni är välan sååååå välkommen att ta di mä er för änna sånnadäringa omplassecering te nåen annan familj..." Eller? Sen får man ju använda sitt SBF, såklart.
Va? SBF? Vet du inte vad det är? Sunt Bond Förnuft...såklart...sånt har vi här, på landet. (Nästan alla iallafall)
 
 
 
 
Ska vi...ta lite bilder istället?
 
 
 
Min lille plutteskitaspilleklåddas var hemma från dagis en dag, eftersom det inte var något väldigt allvarligt, så drog vi på oss regnstället och cykelhjälm för en blåbärstur i skogen. En försökte plocka och en åt, lite snabbare än vad den förste försökte plocka.... Så vi klättrade lite på stenar istället och avslutade med en bananfika innan vi cyklade hem igen.
 
 
 
Kramas gillar vi att göra i vår familj. Stora som små.
 
 
Några dagar senare var det dags för besök hos tandläkaren så Tjoddas och jag tog också en liten cykeltur på morgonen innan det var dags att åka. En hel kilometer cyklade lilla damen alldeles själv. Hela vägen upp till farmor.
 
 
Vår tandsköterska är fenomenal och kan faktiskt en hel del om just Down syndrom.
Det tog ett tag innan Tjoddas tinade upp, det är ju så mycket nytt på en gång och så mycket fokus utan att man kan komma undan. Men efter ett tag så blev inte bara grodan serverad vatten, vi andra fick också smaka och när ts sänkte ner stolen så hittade Tjoddas en spännande plansch i taket. Att vi fick två bokmärken när vi gick hjälpte också. Först tog hon ett med Bamse, sen tittade hon i asken igen, tecknade "pappa" och tog upp ytterligare ett bokmärke med Skalman på. (Vilket jag tyckte var hysteriskt roligt eftersom det är den tecknade världens ultimata ingenjörsstereotyp...)
 
 
 
 
Jag nämner inga namn men NÅGON har slickat och tummat på mitt objektiv....aja baja!
 
 
 
Katten hatar när jag skurar golvet, han vill ut men vet inte hur. Det är ju blött överallt.
 
 
Vi skaffade en rävfälla, la en död höna i och väntade.....
det enda vi lyckades fånga, var andra hönor. Den här hönan blev instängd i nästan en hel timme med en död "kollega"...gissa hur sur hon blev?
 
 
 Bara såhär sur...det tog 3 dagar(!!!) innan hon kom tillbaka och ville sova inne igen. Men vem hade inte blivit lite extra knäpp av att behöva sitta instängd i en bur med en döing i en timme?
 
 
 
Hönshus på väg och en stolt liten kille som fick åka hjullastare med sin pappa.
 
 
Sommaridyll. Jag är så glad att jag kan ge mina barn det här.
 
 
Ett kort till "klubben för inbördes beundran", lite lördagshäng på altanen i sommarvärmen.
 
 
U talking to me?
 
 
 
Jag har nog aldrig tyckt att en vanlig värphöna är speciellt vacker men jag gillar verkligen den här bilden. En av mina Lohman fastnade på kort.
 
 
Lite skräckblandad förtjusning när vi hittade en yttepytteliten groda i sandhögen.
 
 
Mina svarta Isbarhönor värper såhär fina ägg. Totalt har jag nu 4 olika sorters hönor på gården.
Skånsk blomme, Lohman, Isbar och det senaste tillskottet Öländsk dvärghöna.
Nästa år kommer de flesta Lohman ha försvunnit och ersatts av en annan ras som heter Faverolle, detta för att man får både en hyfsad äggproduktion från denna rasen OCH för att det är en bra köttras.
Värphönor är tyvärr som mjölkkor, mest skinn och ben.
 
 
 Två machomän som fyller boxen med vilt. Vi blev tilldelade en bock (rådjur) och bytte lite kött mot honung. Så går det till här på landet förstår ni.
 
 
Det ser precis ut som om hon tycker det är tungt på bild nr 2, sen sätter lilla Tjoddas i högsta växeln och ränner iväg med skottkärran på Granngården igen. Som mamma står på och svettas och väntar på att höra hur någonting kraschar i fjärran, speciellt någonting dyrt...
 
 
 Jag skulle bara titta lite...
 
 
 
Lunch i stan tog vi på Burger inn som vi alla tycker om. Tjoddas tjatade om hamburgare hela morgonen, jag råkade visst nämna kvällen innan att vi skulle in till stan och redan då beställde hon hamburgare.
Det var fler som var sugna och Tjoddas ville väldans gärna dela med sig av sitt bröd så som vi gör hemma. Svårt att säga nej till de där Disney ögonen.
 
 
 
Såhär ser det ut när vi som bor på landet springer "i skogen"....ser ni någon stig?
Näe, inte jag heller.
 
Två trötta motionärer....
 
 
Huset ifrån den nedre dammen mot skogen sett.
 
 
 

2013-08-05     Äh kom igen...

Vem orkar sitta och häcka framför datorn när det är så varmt och soligt ute som det varit på sista tiden?
 
 
 
18/7. En liten sprallig sommartjej som trotsar vädret för modet och kör på gummistövlar.
 
 
22/7 Tröttis som somnade i pappas famn under familjepicknick i trädgården.
 
 
24/7 Sommarbad i närbelägen sjö.
 
 
27/7 Två strejkande barn som inte vill vara på IKEA längre...
 
 
29/7 En stolt hjälpreda visar upp de knölar som råkade följa med upp när mamma rensade ogräs och kupade landen.
 
 
30/7 När pappa är hos doktorn för att kolla fötterna, dansar mamma på bordet och bjussar ungarna på fralla och dricka i stan. Ingen som blev ledsen för det.
 
 
 
Hur man vet säkert, att det varit en bra dag......
 
 
Bada?
 
 
Även en badkruka har sina dagar...
 
 
1/8 Besök på spökiteten i Vbg. Läskig rutschkana....jag skrek hela vägen ner till alla andra föräldrar och barns stora förtjusning.
 
 
 
 
 
Två klängiga barn som får vad de förtjänar...kill och gos. Hemma hos morbror med familj, efter bus på stranden.
 
 
4/8 Sista semesterdagen firades i nya poolen som vi fått från morbror. När fingrar och tår blir lila kommer tillochmed Tjoddas upp en stund för att värma sig i mammas knä. Efter en stund vaknade lillebror och ville också vara med och busa.
 
 
 
 
Och kom ihåg....
Den som klagar över dåligt väder denna sommar....får pisk!
 
 
 
 

RSS 2.0