2013-07-21     Attans...

Nu vart det här igen, snoret och hostan. Förkylningar har verkligen dålig uppfattning om när det passar sig att komma på besök. Båda barnen blev lite dassiga och min röst har nästan helt försvunnit. (Mannen firade detta med en öl) eftersom han inte heller hänger med i mitt tecknande så tycker han det är förträffligt lugnt och skönt just nu.
Tjoddas, vår lilla Tjoddas, hon kommer ner som en solstråle varenda morgon, tittar på sin mamma, lägger huvudet sött på sned och tecknar "bada" samtidigt som hon ljudar "baaba?" (stora frågande Disney-ögon på det...)Vem kan säga nej då? Så jag svarar bara "Självklart min älskling" med ett leende på läpparna och tappar upp nytt vatten ungefär fem gånger på 3 timmar...(Det känns nödvändigt när hon nu bara måste testa om allt i omgivningen är kompatibelt med vatten. Men dockorna är väldigt rena nu förtiden får jag nog säga.)
Lilla fröken kan nu även säga "kaka" och räkna till tre innan hon hoppar i vattnet. Hon har även börjat benämna sig själv mer och mer när hon ska säga nåt. Istället för att bara uppmärksamma mig och teckna "vatten" om hon vill ha vatten.. så tecknar hon nu först sitt namn och sen det hon vill ha. Alltså, "Tjoddas vill ha vatten". Det känns som ett schysst framsteg tycker jag som förälder.
 
Jag fortsätter med lite bilder...
 
13/7 Var vi hemma hos Eftrafolket och tog en kvällsgrill. Detta efter att vi egentligen planerat att spendera hela dagen tillsammans men lite kaos bland mina hönor gjorde att vi fick anpassa oss efter situationen.
En glad kille fick låna lillvärdinnans traktor, Tjoddas som var lite trött, satt snällt i hammocken med pappa och senare på kvällen var det Pippi som gällde för samtliga barn.
 
 
 
14/7 Mammas lilla tennisproffs övar sin forehand hemma hos mormor och morfar när kidsen och jag åkte dit och bjöd på våffelkalas.
 
 
 
Loffe provade också en vända och verkade tycka det var ganska kul.
 
 
 
Våfflor på altanen satt minsann fint.
 
 
 
 
Spex-Tjoddas hittade mormors avlagda glasögon i leksakslådan. Stor lycka!
 
 
 
 
15/7 Båda mina barn är väldigt försiktiga med pianot och spelar istället för att banka på det. Tänk så roligt om någon av dem hänger på "trenden" att spela. Hade varit riktigt roligt!
Lille Loffe har nu börjat sjunga mer och mer. "Lille katt" är en av favoriterna.
 
 
 
 
Vi har hittat en lekplats, som nästan är helt inhägnad med grönområde runt
och som erbjuder lite olika möjligheter. Gungor, en slags karusell man cyklar igång på ett "spår"
En skumpig Jeep samt två olika klätterställningar med rutschkana. En för små barn och en för större barn.
 
 
Mamma tjööa biläään. (Mamma, jag skall köra bilen)
 
 
 
Hissa sand och hälla ut i en tratt var roligt.
 
 
 
Ett snabbt varv runt klätterställningen...
 
 
 
Tittut på dig..
 
 
 
Lite komisk bild, Tjoddas i ena änden och Loffe i andra av tunneln.
 
 
Tjoddas tur att köra.
 
 
 
Avdelningen för de....större..barnen...
 
 
 
Och gungorna med EU-sand under. Som sig bör.
 
Vi har haft sommargäster med jämnåriga barn här några dagar. Därför har det varit tyst lite längre än beräknat. Jag lovar att återkomma väldigt snart, såklart är det nya bilder på G. Vad annars?
 
Tills dess, toodles.
 
 
 
 
 
 

2013-07-10     Trivsamt

Om någon undrar varför huvudpersonen i bloggen inte är med på så mycket kort längre, så är det för att hennes mamma tröttnat på protesterna när kameran kommer fram. För att inte tala om de sura blickarna...oj.oj.
Lillebror däremot är fortfarande tacksam att fotografera. Jag gissar att fascinationen med att stå framför kameran förhoppningsvis återkommer när lilla damen blivit större, annars blir hennes mamma väldigt ledsen.
 
Framförallt nu när jag är modellmamma.....Jomenvisst serru'. Lilla Tjoddas är med i reklamkampanj borta "over there" i staterna. Jag fick skriva kontrakt över internet och godkänna användandet av bilden. De lägger till ett citat eller vad man vill ha som passar till bilden. Eftersom jag inte lyckades komma på nåt bra själv (kunde inte sålla bland mina idéer) så bad jag om hjälp och föreningen kom med ett förslag själva som jag tackade ja till.
Bilden känner ni ju säkert igen sedan tidigare. Budskapet och själva poängen med organisationen är, att sprida kunskap om Downs Syndrom, världen över. Fantastiskt va?
 
 
Såhär fint blev det:
 
 
 
 
De har en hemsida vars länk kommer här: IDSC
 
IDSC (International Down Syndrome Coaliation) finns på nästan alla sociala nätverk om man vill gå med.
De har även en speciell grupp för oss med barn. Den andra är för alla åldrar. Massor med fina bilder och länkar till bloggar världen över.
Man är ju så van vid att bara se barn som har Downs från de delar av världen där människor oftast ser precis likadana ut som vi här i Sverige.
Det är så, får man säga spännande? Jag gör det iallafall...det är faktiskt så spännande att se, att våra barn finns i precis alla färger och former. Det blir jag glad av!
 
Sen vill jag korrigera citatet jag postade häromsistens...
Istället för att skriva:
"I Knewer Knew I Wanted a Child with Downs Syndrom, until I got one"
 
vill jag nu göra en liten knorr på det hela och istället skriva:
 
"I Knewer Knew I Needed a Child with Downs Syndrom, until I got one"
 
För det blir bara mer och mer uppenbart för var dag som går...jag behöver Tjoddas minst lika mycket som hon behöver mig. Tänk vad hon får mig att åstadkomma. Det gör självklart lille Loffemannen också.
Tjoddas är bara snöbollen som satte allt i rullning....
 
 
 
Vi var på Öströö...
 
Mammas lille kille hela dan'...
 
 
 
Vårt söta sällskap.
 
 
Vårt ena barn lär andra barn hur man hittar på hyss (jag tänkte skriva "hitta på skit"...men det gjorde jag minsann inte, även om det vore mer riktigt). Jag smyger på dem bland ormbunkar
om någon undrar vad det gröna i förgrunden är...
 
 
När lillstumpan äntligen vaknat, var det precis lagom för glass. Sicken tur!
Det är svårt att se arg ut när man har hela munnen full med glass, så jag tog ett kort.
 
 
Och så var det såklart de söta flasklammen som helst ville följa med hem.
Någonstans runt samma tid som den här bilden togs, hade Tjoddas gått ner till
den lerigaste bäcken på ägorna och satt sig halvvägs i den.
Riktigt så varmt tyckte inte vi andra att det var.
 
 
 
 

2013-07-08     Nämen

 
Jag testar att blogga från mobilen...därför blir allt lite bakofram...  bilderna ovan, som jag verkligen inte hade någon kontroll över var de hamnade, är från vårt cirkusbesök i Apelviken förra torsdagen 4/7. Fler bilder kommer, jag lovar. Men här ser ni några nöjda barn som fick en ordentlig helkväll!
 
 
 
 
 
 

2013-07-02     Dagens citat

Jag hittade en blogg av misstag, som, ja, jag vet inte vad jag ska säga. Hennes blogginlägg (på engelska) sammanfattar precis och exakt hur jag känner och ser på livet med Tjoddas, oavsett framgångar och motgångar.
Jag ska ta mig tusan tatuera in det här citatet någon gång..
 
"I Knewer Knew I Wanted a Child with Downs Syndrom, until I got one"
 
Det är så jävla sant!
 
 

RSS 2.0