Attans...

Nu vart det här igen, snoret och hostan. Förkylningar har verkligen dålig uppfattning om när det passar sig att komma på besök. Båda barnen blev lite dassiga och min röst har nästan helt försvunnit. (Mannen firade detta med en öl) eftersom han inte heller hänger med i mitt tecknande så tycker han det är förträffligt lugnt och skönt just nu.
Tjoddas, vår lilla Tjoddas, hon kommer ner som en solstråle varenda morgon, tittar på sin mamma, lägger huvudet sött på sned och tecknar "bada" samtidigt som hon ljudar "baaba?" (stora frågande Disney-ögon på det...)Vem kan säga nej då? Så jag svarar bara "Självklart min älskling" med ett leende på läpparna och tappar upp nytt vatten ungefär fem gånger på 3 timmar...(Det känns nödvändigt när hon nu bara måste testa om allt i omgivningen är kompatibelt med vatten. Men dockorna är väldigt rena nu förtiden får jag nog säga.)
Lilla fröken kan nu även säga "kaka" och räkna till tre innan hon hoppar i vattnet. Hon har även börjat benämna sig själv mer och mer när hon ska säga nåt. Istället för att bara uppmärksamma mig och teckna "vatten" om hon vill ha vatten.. så tecknar hon nu först sitt namn och sen det hon vill ha. Alltså, "Tjoddas vill ha vatten". Det känns som ett schysst framsteg tycker jag som förälder.
 
Jag fortsätter med lite bilder...
 
13/7 Var vi hemma hos Eftrafolket och tog en kvällsgrill. Detta efter att vi egentligen planerat att spendera hela dagen tillsammans men lite kaos bland mina hönor gjorde att vi fick anpassa oss efter situationen.
En glad kille fick låna lillvärdinnans traktor, Tjoddas som var lite trött, satt snällt i hammocken med pappa och senare på kvällen var det Pippi som gällde för samtliga barn.
 
 
 
14/7 Mammas lilla tennisproffs övar sin forehand hemma hos mormor och morfar när kidsen och jag åkte dit och bjöd på våffelkalas.
 
 
 
Loffe provade också en vända och verkade tycka det var ganska kul.
 
 
 
Våfflor på altanen satt minsann fint.
 
 
 
 
Spex-Tjoddas hittade mormors avlagda glasögon i leksakslådan. Stor lycka!
 
 
 
 
15/7 Båda mina barn är väldigt försiktiga med pianot och spelar istället för att banka på det. Tänk så roligt om någon av dem hänger på "trenden" att spela. Hade varit riktigt roligt!
Lille Loffe har nu börjat sjunga mer och mer. "Lille katt" är en av favoriterna.
 
 
 
 
Vi har hittat en lekplats, som nästan är helt inhägnad med grönområde runt
och som erbjuder lite olika möjligheter. Gungor, en slags karusell man cyklar igång på ett "spår"
En skumpig Jeep samt två olika klätterställningar med rutschkana. En för små barn och en för större barn.
 
 
Mamma tjööa biläään. (Mamma, jag skall köra bilen)
 
 
 
Hissa sand och hälla ut i en tratt var roligt.
 
 
 
Ett snabbt varv runt klätterställningen...
 
 
 
Tittut på dig..
 
 
 
Lite komisk bild, Tjoddas i ena änden och Loffe i andra av tunneln.
 
 
Tjoddas tur att köra.
 
 
 
Avdelningen för de....större..barnen...
 
 
 
Och gungorna med EU-sand under. Som sig bör.
 
Vi har haft sommargäster med jämnåriga barn här några dagar. Därför har det varit tyst lite längre än beräknat. Jag lovar att återkomma väldigt snart, såklart är det nya bilder på G. Vad annars?
 
Tills dess, toodles.
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0