En låg dag

Ibland har man de där dagarna, jag får dem oftast i samband med att schemat varit ovanligt fullt, träningen på tok för lite, maten käpprätt åt fanders eller när räkningarna börjar strömma in. Man får en låg dag, så låg att de där förbjudna tankarna på barnens framtid, krig i världen, personlig ekonomi och den egna överlevnaden kommer krypande. Ingen choklad i världen hjälper då och typiskt nog bor jag, den mest mörkrädda personen på denna jord, i skogen... Inga gatlampor där inte. Så att springa en skön runda efter klockan 11 på förmiddagen är fett uteslutet. Men det brukar bara vara som mest en dag, att få fulgråta 10 minuter brukar motsvara ungefär 5km i löpspåret för att bli en komplett människa igen.

Barnen frodas och mår bra, den största händelsen denna veckan måste nog vara maskeradfesten Loffe hade på förskolan idag. Efter långt övervägande bestämde han, (för flera veckor sedan) att han ville vara en tiger, utan svans, för annars skulle de andra barnen skratta åt honom. Sagt och gjort, en tiger utan svans var beställd. Vi provsminkade med helt värdelöst teatersmink som ville fastna överallt utom på mjukt barnskinn. När Tjoddas fick se det första (väldigt misslyckade) försöket, kom hon stormandes in i köket och hävdade bestämt med stora, yviga rörelser att det här; det här gick hon  minsann inte med på! Hon ville vara en katt, punkt. Sagt och gjort, hon kravlade sig upp på pallen och utstod några minuters tappert kämpande (från hennes vid det laget ganska uppgivna, svettiga mamma som skulle STÄMMA det h*lvetes företaget som försökt sig på att göra teatersmink i KRITFORM!!) Lyckades vi få till något som liknade en vit katt med svarta morrhår. Kidsen var så nöjda trots allt, så det var lite värt besväret ändå. Vi drog på tigerjakt i skogen med barnens nya bubbelsvärd från mormor och morfar.
Så igår, tog jag mig ner till Panduro i byn och införskaffade lite bättre material. Självklart var jag bara tvungen att testa sminket på mig själv först....jag menar...jag är ju en ansvarsfull vuxen, man måste ju kontrollera att sakerna fungerar som de....ja..alltså...he,he...det var ju inte för SKOJS skull jag stod där halv tio på kvällen med tigersmink och morrade lite fånigt åt mig själv i spegeln...
Hur som helst..
En sjukt nöjd liten kille trillade iväg till förskolan idag och Tjoddas, som även idag krävde en sminkning när lillebror fick en, fick nöja sig med en liten fjäril. (Hann tyvärr inte ta bild på henne, då hon försvann så snabbt ut i bilen.)
 
Så lite bilder då..
Vi testar bevattningsmöjligheterna på Boderås. Det kom ungefär lika mycket vatten ur båda...
 
 
Så går vi ut på tigerjakt...
 
 
Det är inte lätt att få en 4 åring att sitta helt still, men med tanke på hur längesedan det är jag höll på med teatersminkningar på barn och hastigheten vi hade i morse när vi gjorde detta, är jag nöjd. Tigerdräkten är ett bidrag från farmor som jag dekorerat med en vanlig tuschpenna. Så ignorera att det står "Brorson" på hela kragen...
 
Det var allt för idag. Imorgon är det ridning för Tjoddas igen. Tjoddaspappan hänger på imorgon, så jag hoppas kunna knäppa lite bra bilder med systemkameran för en gångs skull. Svårt annars när man går jämte en stor hästrumpa och ska hålla koll så ingen ramlar av från den.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0